Λίβανος: Οι επιπτώσεις στον τουρισμό λόγω του πολέμου

15-01-24 | ΚΟΣΜΟΣ

Ενάντια σε όλες τις εκτιμήσεις, λόγω του πολέμου μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς και των δευτερογενών επιπτώσεών του στον Λίβανο, η εορταστική περίοδος τελικά, σύμφωνα με τους επαγγελματίες του κλάδου στο Λίβανο, κινήθηκε θετικά, κυρίως χάρη στον ικανοποιητικό αριθμό των ομογενών, που επισκέφθηκαν τελικά τη χώρα τους, κατά τον περασμένο Δεκέμβριο.

Ωστόσο, τα ξενοδοχεία κατέγραψαν σημαντική πτώση στα ποσοστά πληρότητάς τους. Εξάλλου, σύμφωνα με στοιχεία της Ένωσης Ιδιοκτητών Ταξιδιωτικών Γραφείων, παρά το γεγονός ότι το κλίμα στην περιοχή δεν ευνοούσε ιδιαίτερα τον τουρισμό, οι Λιβανέζοι ομογενείς έδωσαν δυναμικό παρόν και επέλεξαν να περάσουν τις διακοπές των Χριστουγέννων στη χώρα τους. Όσον αφορά τους ξένους τουρίστες, μόνο λίγοι Ιρακινοί καταγράφηκαν, ενώ ο αριθμός των επιβατών αυξήθηκε κατά 2,9% τον Δεκέμβριο του 2023 σε σύγκριση με τον Δεκέμβριο του 2022 και ο συνολικός αριθμός των αφίξεων για το έτος 2023 εκτιμάται ότι αγγίζει τα 6,6 εκατομμύρια, αριθμός που χαρακτηρίζεται ικανοποιητικός.

Όσον αφορά τους χώρους εστίασης και ψυχαγωγίας, χαρακτηρίστηκαν από έντονη δραστηριότητα, που διατηρήθηκε σε πολύ ψηλά επίπεδα και έσοδα, όλο το διάστημα των εορτών. Στον αντίποδα, σύμφωνα με στοιχεία της Ομοσπονδίας Τουριστικών Σωματείων και της Ένωσης Ξενοδόχων, στην Βηρυτό τα ποσοστά πληρότητας των ξενοδοχείων ήταν πολύ χαμηλά, κυμαινόμενα γύρω στο 10%, με λίγες εξαιρέσεις που έφταναν το 40% τα εορταστικά Σαββατοκύριακα, ενώ πιο ενθαρρυντικά ήταν τα στοιχεία της ένωσης ιδιοκτητών ξενώνων, τους οποίους φαίνεται ότι προτίμησαν οι ομογενείς για διάφορους λόγους.

διαβάστε ακόμα

Αφιέρωμα του National Geographic Traveller για την Αθήνα
Στα 2.030 ευρώ ο κατώτατος μηνιαίος μισθός στο Βέλγιο
4η Ηπειρωτική γιορτή μανιταριού
Δήμος Σίφνου: Ποιες παραλίες προτείνονται για συμμετοχή στο πρόγραμμα προσβασιμότητας
Δύο ενδιαφέρουσες εκθέσεις στο Μουσείο Πόλης του Βόλου
Βρετανικός τουρισμός 2024 | Η Ελλάδα κορυφαίος προορισμός στον κόσμο με την καλύτερη σχέση ποιότητας - τιμής
Ένωση Ξενοδόχων | Τοπική συνάντηση των ξενοδοχείων πόλεως Ρόδου
Η Τουρκία περιμένει 7 εκ. γερμανούς τουρίστες
Τουρισμός | Η FTI ακυρώνει όλα τα ταξίδια έως και τις 5 Ιουλίου | Αίτηση πτώχευσης και από την BigXtra Touristik
Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου | MAZOHA | PLAYGROUND 260 - 11 Ιουνίου 2024