Η νέα καμπάνια της Πορτογαλίας | "Δεν είναι τουρισμός. Είναι φουτουρισμός"

08-01-24 | ΚΟΣΜΟΣ

Το Visit Portugal γιόρτασε το νέο έτος εγκαινιάζοντας μια νέα καμπάνια, που παρουσιάστηκε στη Λισαβόνα. "Δεν είναι τουρισμός. Είναι φουτουρισμός", είναι το σύνθημα αυτής της καμπάνιας που θέτει 12 πρωτοχρονιάτικες αποφάσεις για τον τουρίστα του μέλλοντος.

Υπάρχουν 12 δεσμεύσεις για να εμπνεύσουν τους ανθρώπους να αναλάβουν ενεργό ρόλο στις αλλαγές που χρειάζεται ο τουρισμός, στην Πορτογαλία και σε όλο τον κόσμο. Περισσότερο από μια καμπάνια, έχει ως στόχο να κινητοποιήσει τους ανθρώπους να αλλάξουν τον τρόπο που ταξιδεύουν.

Αυτή η εκστρατεία ευθυγραμμίζεται με τη Στρατηγική Τουρισμού του 2027, τη στρατηγική κατευθυντήρια γραμμή για τον τουρισμό στην Πορτογαλία, που έχει τη φιλοδοξία να ηγηθεί του τουρισμού του μέλλοντος. Καλεί όλους να συμμετάσχουν στο Visit Portugal σε αυτό το μετασχηματιστικό ταξίδι προς έναν πιο περιεκτικό, βιώσιμο και υπεύθυνο τουρισμό. Η στρατηγική για τον τουρισμό της Πορτογαλίας το 2027 θέτει ένα νέο ορόσημο στην τουριστική πολιτική, τοποθετώντας τη βιωσιμότητα στον πυρήνα των στρατηγικών επιλογών της χώρας. Αυτή η καμπάνια ενισχύει και αντανακλά αυτό το όραμα.

Την τελευταία ημέρα του 2023, το Visit Portugal παρουσίασε αυτό το #Futourism «κίνημα», το οποίο προσκαλεί τους μελλοντικούς τουρίστες να μετατρέψουν τα ταξίδια τους σε πιο αυθεντικές και βιώσιμες εμπειρίες, με αποτέλεσμα θετικό αντίκτυπο για τις περιοχές, το περιβάλλον και τις κοινότητες.

Κατά τη διάρκεια των πρώτων δώδεκα ημερών του 2024, το VisitPortugal παρουσιάζει 12 σύντομα βίντεο με τα ακόλουθα ψηφίσματα της Πρωτοχρονιάς (ένα ανά ημέρα):

Η καμπάνια "Δεν είναι τουρισμός. Είναι φουτουρισμός" στοχεύει τις αγορές κορυφαίας προτεραιότητας της Πορτογαλίας, δηλαδή το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ισπανία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Βραζιλία.

Σύμφωνα με στοιχεία που συλλέχθηκαν από τον Ιανουάριο έως τον Οκτώβριο, η Πορτογαλία πέτυχε επίπεδα ρεκόρ επισκεπτών 26,3 εκατομμύρια (+13,7%), διανυκτερεύσεις 68,5 εκατομμύρια (+11%) και έσοδα 22,3 δισεκατομμύρια ευρώ (+19,8%) σε σύγκριση με το 2022. Για να διατηρήσει αυτή την ανάπτυξη, το VisitPortugal εργάζεται για να φέρει τουριστικές δραστηριότητες στο εσωτερικό της χώρας για να μειώσει την εποχικότητα και, ταυτόχρονα, να επιταχύνει την περιβαλλοντική και ψηφιακή μετάβαση του κλάδου.

Το να ταξιδεύουμε συνειδητά δεν είναι απλώς μια επιλογή, είναι μια κληρονομιά που χτίζουμε μαζί. Ελάτε μαζί μας σε αυτό το μεταμορφωτικό ταξίδι, είναι η παρότρυνση της καμπάνιας "Δεν είναι (μόνο) τουρισμός, είναι Φουτουρισμός"

Δείτε περισσότερα 

διαβάστε ακόμα

Τουρισμός: Σχεδόν 40 εκατ. αφίξεις στην Ελλάδα το 2028 - Οι κίνδυνοι από τον υπερτουρισμό
"Έκρηξη" νέων ξενοδοχείων στην Ισπανία – Θα ανοίγει ένα κάθε 4 ημέρες μέχρι το 2025
Μέτρα πυροπροστασίας του αρχαιολογικού χώρου Ζωμίνθου στην Κρήτη
Ιδρύεται στη Μακεδονία η πρώτη πειραματική ΣΑΕΚ Τουρισμού
ΙΝΣΕΤΕ | Η Ελλάδα στους πιο δημοφιλείς προορισμούς για τις μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές
Αμερικανικός τουρισμός: Ρεκόρ δαπανών για τις καλοκαιρινές διακοπές του 2024 – Υπερδιπλάσια αύξηση από το 2019
Στις 15 Ιουνίου ανοίγει το 91 Athens Riviera
Fam trip ΕΟΤ: Προώθηση της συμπεριληπτικής τουριστικής Ελλάδας στις ΗΠΑ
Υπερ- τουρισμός | "Φουντώνει" το κίνημα κατά του μαζικού τουρισμού στην Ισπανία - «Say Less, Do More»
Τουρισμός | jet2: Aναβλήθηκαν για το Σάββατο οι σημερινές πτήσεις προς Σκιάθο, λόγω κακοκαιρίας