Νέα Υόρκη | Ο τουρισμός απέφερε 74 δισ. δολάρια στην οικονομία της πόλης το 2023

25-12-23 | ΚΟΣΜΟΣ

Η τουριστική βιομηχανία της Νέας Υόρκης aπέφερε το 2023 στην πολιτειακή οικονομία και στην οικονομία της πόλης 74 δισεκατομμύρια δολάρια, με περισσότερα από 48 δισεκατομμύρια δολάρια να προέρχονται από άμεσες δαπάνες (μη προσαρμοσμένες στον πληθωρισμό).

Το στοιχείο αυτό προέρχεται από τον απολογισμό της χρονιάς, που έδωσε στη δημοσιότητα το New York City Tourism + Conventions.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τον απολογισμό, το 2023 θα κλείσει με 61,8 εκατομμύρια επισκέπτες στη Νέα Υόρκη, φτάνοντας στο 93% των επιδόσεων της πόλης το 2019 (ως προς την επισκεψιμότητα).

Η τουριστική βιομηχανία υποστήριξε περισσότερες από 380.000 θέσεις εργασίας, περίπου το 9% του εργατικού δυναμικού της πόλης, και χιλιάδες μικρές και επιχειρήσεις μειονοτήτων και στους πέντε δήμους.

Τα φορολογικά έσοδα, τα οποία ανήλθαν συνολικά σε περισσότερα από 6 δισεκατομμύρια δολάρια που προήλθαν από τις δαπάνες των επισκεπτών, ουσιαστικά εξοικονόμησαν από κάθε νοικοκυριό της Νέας Υόρκης περίπου 2.000 δολάρια το 2023.

«Το έχω ξαναπεί και θα το ξαναπώ: η Νέα Υόρκη επέστρεψε! Και οι φετινοί τουριστικοί αριθμοί αποδεικνύουν ότι η οικονομική μας ανάκαμψη επιστρέφει πιο δυνατή από ποτέ», δήλωσε ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Eric Adams, προσθέτοντας:

«Η τουριστική βιομηχανία της Νέας Υόρκης αγγίζει κάθε γωνιά των πέντε περιφερειών — υποστηρίζοντας μικρές και μειονοτικές επιχειρήσεις και περισσότερες από 380.000 τοπικές θέσεις εργασίας. Είμαστε ευγνώμονες σε κάθε έναν από τους 62 εκατομμύρια επισκέπτες που έφεραν περισσότερα από 74 δισεκατομμύρια δολάρια σε οικονομική δραστηριότητα στην πόλη μας τον χρόνο που φτάνει στο τέλος του και ανυπομονούμε να καλωσορίσουμε ακόμη περισσότερους επισκέπτες του χρόνου».

 Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του New York City Tourism + Conventions, Fred Dixon, τόνισε ότι οι επιδόσεις του τουρισμού επιβεβαιώνουν τη θέση του κλάδου ως μοχλό για την οικονομία της πόλης με 74 δισεκατομμύρια δολάρια σε οικονομικό αντίκτυπο.

«Η πόλη μας είναι τόσο ζωντανή όσο ποτέ. Νέα αξιοθέατα, πολιτιστικές προσφορές, εστιατόρια, φιλόξενη εμπειρία και πολλά άλλα έχουν βοηθήσει τη Νέα Υόρκη να παραμείνει κορυφαίος προορισμός για εγχώριους και διεθνείς ταξιδιώτες», είπε ο Fred Dixon.

Διεθνή και Εσωτερικά ταξίδια

Τα επαγγελματικά ταξίδια

Οι βασικές υποδομές

διαβάστε ακόμα

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σε εκδήλωση τουριστικής προβολής στη Βαλένθια
Προς... «αλυσιδοποίηση» η Ευρωπαϊκή ξενοδοχειακή αγορά
Νέο Δ.Σ. στην Ένωση Ξενοδόχων Σκιάθου | Πρόεδρος ο Άκης Τσαρούχης, Γεν. Διευθυντής ο Θ. Τζούμας
ΕΤΕ | Ο ελληνικός τουρισμός μπορεί να πετύχει νέο ρεκόρ το 2024- 35 εκατ. τουρίστες, 22 δισ. ευρώ έσοδα
AEGEAN | Πρόγραμμα υποτροφιών μηχανικών αεροσκαφών
«Two tickets to Greece»: Από τους κινηματογράφους της Αυστραλίας στην Ελλάδα
Ποσειδώνια: Στρατηγική συνεργασία ΕΛΙΜΕ με ΕΕΝ - Ο Όμιλος ΟΝΕΧ ξεκινά γραμμή παραγωγής 30 ρυμουλκών
Υπερκαλύφθηκε ο προϋπολογισμός του Ταμείου Ανάκαμψης για τη δράση προσβασιμότητας στις Ελληνικές παραλίες
Πτώχευση FTI: O διαχειριστής αφερεγγυότητας επιδιώκει την τμηματική πώληση της εταιρίας
DRV: Θετικοί οι ταξιδιώτες στη χρήση chatbot και ΑΙ στα επαγγελματικά ταξίδια