Ο τουρισμός στο Ισραήλ | Μόλις 38.000 αφίξεις το Νοέμβριο - τα ξενοδοχεία φιλοξενούν "εκτοπισμένους"

20-12-23 | ΚΟΣΜΟΣ

«Πλησιάζαμε στα 4 εκατομμύρια, αλλά μετά ήρθε ο πόλεμος και σταμάτησε τα πάντα», δήλωσε τη Δευτέρα η εκπρόσωπος του υπουργείου Τουρισμού, Anat Shihor-Aronson. «Τώρα ετοιμαζόμαστε για την επόμενη μέρα [του πολέμου]». Ποια θα είναι η επόμενη ημέρα; Όλα εξαρτώνται από την κατάσταση ασφαλείας, είπε.

Ξενοδοχεία άδεια από τουρίστες αλλά γεμάτα από εκτοπισμένους

Εν τω μεταξύ, τα ξενοδοχεία στο Ισραήλ είναι γεμάτα ως επί το πλείστον με περίπου 80.000 Ισραηλινούς που χρειάστηκε να φύγουν τόσο από το νότο όσο και από το βόρειο τμήμα της χώρας.

Συνολικά, περίπου 200.000 Ισραηλινοί έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους λόγω του πολέμου, συμπεριλαμβανομένων 130.000 με κυβερνητική εντολή.

Από τους 130.000 που έλαβαν εντολή να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, περίπου 80.000 μένουν σε ξενοδοχεία με χρήματα της κυβέρνησης. Τρεις χιλιάδες μένουν σε διαμερίσματα βραχυχρόνιας ενοικίασης που επιδοτούνται από την κυβέρνηση και οι υπόλοιποι μένουν σε διάφορες κοινότητες με ημερήσια αποζημίωση που ανέρχεται σε 18.000 σέκελ (4.912 δολάρια) το μήνα για μια τετραμελή οικογένεια, είπε η εκπρόσωπος του υπουργείου.

Η κυβέρνηση πληρώνει στα ξενοδοχεία πάνω από 1 δισεκατομμύριο σέκελ (273 εκατομμύρια δολάρια) το μήνα για τη φιλοξενία αυτών των ανθρώπων.

Εν αναμονή της επόμενης μέρας

Το υπουργείο Τουρισμού, πάντως,  παραμένει σε στενή επαφή με το τουριστικό μάρκετινγκ της χώρας στο εξωτερικό καθώς και με την εβραϊκή κοινότητα της Διασποράς αλλά και με την ευαγγελική χριστιανική κοινότητα, όπως είπε η εκπρόσωπος.

Η ίδια ανέφερε ότι η Lufthansa έχει προγραμματίσει να επαναλάβει τις πτήσεις προς το Ισραήλ τον επόμενο μήνα, μαζί με τις θυγατρικές της Swiss και Austrian Airlines, καθιστώντας την έναν από τους πρώτους μεγάλους διεθνείς αερομεταφορείς που ανακοινώνει την επανέναρξη των πτήσεων μετά τη σφαγή της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου. Η Delta είναι επίσης πιθανό να ξαναρχίσει τις πτήσεις αυτή την άνοιξη, είπε.

Εν τω μεταξύ, καταβάλλονται προσπάθειες για να παραμείνουν οι 200.000 εργαζόμενοι της τουριστικής βιομηχανίας, συμπεριλαμβανομένων των εργαζομένων στο διεθνές αεροδρόμιο Ben-Gurion που εργάζονται με μειωμένες βάρδιες.

«Αργά ή γρήγορα θα τους χρειαστούμε», είπε η Anat Shihor-Aronson, η οποία εξέφρασε την αισιοδοξία της ότι το Ισραήλ θα ανακτήσει την τουριστική του αίγλη. «Η μοναδικότητα του Ισραήλ ως τουριστικού προορισμού θα κυριαρχεί πάντα», τόνι

διαβάστε ακόμα

Amadeus: Οι ξενοδόχοι επενδύουν περισσότερο στην τεχνολογία και την εξατομίκευση υπηρεσιών
ΕΟΤ Σερβίας: Τα Χανιά στον πρώτο online σερβικό ταξιδιωτικό οδηγό
Ωράριο σαν... κλειστό στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου | Έντονες διαμαρτυρίες
Καβάλα | Θεμέλιος λίθος για το πρώτο ιδιωτικό αεροδρόμιο στην Ελλάδα
Τα νέα ηλεκτρικά λεωφορεία κυκλοφορούν στους δρόμους της Πρωτεύουσας
Οι αεροπορικές συνδέσεις Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων - Ελλάδας
Δήμος Μινώα Πεδιάδας: Αίτημα προς το Υπ. Τουρισμού για την παραχώρηση του Τουριστικού Λιμένα Τσούτσουρα
ΕΟΤ: Ταξίδι εξοικείωσης από την Αυστραλία σε Αθήνα, Αμοργό και Σαντορίνη
Παρουσίαση ενδυμασιών της συλλογής «Δόρα Στράτου» στον ιστορικό τόπο της Πλάκας
Αυξημένες οι συμμετοχές από Ελλάδα και εξωτερικό στον 24ο Επετειακό Ευχίδειο άθλο