Τουρκικός τουρισμός | Ρεκόρ αφίξεων από την Κίνα αναμένεται το 2024

15-12-23 | ΚΟΣΜΟΣ

Η Τουρκία προετοιμάζεται για ρεκόρ αφίξεων Κινέζων τουριστών το 2024, καθώς οι πρόωρες κρατήσεις για το 2024 είναι αυξημένες κατά 15% έναντι της αντίστοιχης περιόδου πέρυσι.

 Ο Mehmet Isler, Αντιπρόεδρος της Τουρκικής Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (TUROFED), εκτιμά ότι η Τουρκία θα μπορούσε να υποδεχθεί έως και 10 εκατομμύρια τουρίστες από την Κίνα. Η εκτίμηση στηρίζεται στο γεγονός ότι η κινεζική κυβέρνηση χαλαρώνει τους περιορισμούς στους πολίτες της που ταξιδεύουν στο εξωτερικό, κάτι που αναμένεται να ενισχύσει σημαντικά τις αφίξεις τουριστών στην Τουρκία.

Η Τουρκία, είπε, μπορεί να προσελκύσει σημαντικό μερίδιο των τουριστών της από την κινεζική αγορά, με τους Κινέζους να φτάνουν σε μερίδιο στο 20% των συνολικών διεθνών αφίξεων στη χώρα. Το αυξανόμενο ενδιαφέρον των Κινέζων ταξιδιωτών για τις ποικίλες προσφορές της Τουρκίας, ειδικά στον πολιτιστικό και γαστρονομικό τουρισμό, είναι ο βασικός παράγοντας που οδηγεί σε αυτήν την τάση.

Δημοφιλείς προορισμοί στην Τουρκία για τους Κινέζους είναι η Κωνσταντινούπολη, η Καππαδοκία, η Έφεσος, η Ιεράπολη (Pamukkale), η Πέργαμος, που είναι Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, οι Σάρδεις και το θέρετρο της Αττάλειας.

Η Τουρκία υποδέχθηκε 198.807 τουρίστες από την Κίνα μεταξύ Ιανουαρίου και Οκτωβρίου 2023, μια σημαντική αύξηση από τους 89.515 το 2022 (και μόλις 26.000 το 2021, όταν η χώρα είχε επιβάλει περιορισμούς στα ομαδικά ταξίδια λόγω της πανδημίας).

Η τουριστική βιομηχανία της Τουρκίας ετοιμάζεται να ανταποκριθεί σε αυτήν την εισροή, με ξενοδοχεία, εστιατόρια και τουριστικούς πράκτορες να ενισχύουν τις υπηρεσίες τους για να ανταποκρίνονται στις προτιμήσεις και τις προσδοκίες των Κινέζων επισκεπτών. Η προσαρμογή αυτή περιλαμβάνει την προσφορά γλωσσικής υποστήριξης, καθώς και πακέτων εκδρομών αλλά και κουζίνας που ταιριάζει στον ουρανίσκο των Κινέζων τουριστών.

Σύμφωνα με τους τουριστικούς παράγοντες της Τουρκίας, η αύξηση κατά 15% στις πρόωρες κρατήσεις από την Κίνα για το 2024 δεν είναι απλώς ένα στατιστικό στοιχείο. αλλά προάγγελος μιας ισχυρής και δυναμικής φάσης για τον εισερχόμενο τουρισμό από την Κίνα.

διαβάστε ακόμα

Τουρισμός | Οι Δήμοι του Νοτίου Αιγαίου διεκδικούν την είσπραξη του Τέλους για την κλιματική κρίση
Συνέδριο στη Ρόδο | «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»
Τουριστικοί πράκτορες από την Ολλανδία και το Βέλγιο σε ταξίδι εξοικείωσης στην Αρκαδία
Τουρισμός | Η Αθήνα στις φθηνότερες πόλεις για τα city breaks των Βρετανών - Τι δείχνει η έρευνα του Post Office Travel Money
LE MONDE diplomatique: «Η υπόθεση Μπελέρη» και η τουριστική ανάπτυξη στην αλβανική ριβιέρα
Η Όλγα Κεφαλογιάννη στα εγκαίνια της έκθεσης «Pablo Picasso
12 δημοσιογράφοι και travel bloggers από την Ολλανδία στην Κρήτη
Σκιάθος | Τουριστική προβολή στο εξωτερικό μέσω πρέσβεων
Τουρισμός: Σχεδόν 40 εκατ. αφίξεις στην Ελλάδα το 2028 - Οι κίνδυνοι από τον υπερτουρισμό
"Έκρηξη" νέων ξενοδοχείων στην Ισπανία – Θα ανοίγει ένα κάθε 4 ημέρες μέχρι το 2025