Η Αίγυπτος εγκαινιάζει την ηλεκτρονική πύλη χορήγησης «Golden License»

03-12-23 | ΚΟΣΜΟΣ

Η Γενική Αρχή Επενδύσεων και Ελεύθερης Ζώνης της Αιγύπτου (GAFI) ανακοίνωσε την έναρξη της πρώτης φάσης της έγκρισης μέσω ηλεκτρονικής πύλης της «Golden License».

Η Χρυσή Άδεια επιτρέπει στους επενδυτές να αποκτούν ή να μισθώνουν γη και να εκμεταλλεύονται επιχειρήσεις σε αυτήν, χωρίς να χρειάζονται πρόσθετες κρατικές εγκρίσεις.

Αφού γίνει η αίτηση θα μελετηθεί από τη Golden License Unit στο GAFI και ο επενδυτής θα ενημερωθεί για την απόφασή  μέσω e-mail, όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του GAFI Hossam Heiba κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με τον πρωθυπουργό της Αιγύπτου Mostafa Madbouly και μια ομάδα ανώτατων αξιωματούχων της αρχής. Οι αποδεκτές αιτήσεις θα σταλούν στις αρμόδιες αρχές προκειμένου να τεθούν σε εφαρμογή, πρόσθεσε ο Heiba.

Οι Χρυσές Άδειες, γνωστές και ως «άδειες ενιαίας έγκρισης», εισήχθησαν ως μέρος του επενδυτικού νόμου του 2017 και ενεργοποιήθηκαν τον Σεπτέμβριο του 2022.

Από τις αρχές του 2023, η Αίγυπτος έχει θέσει σε εφαρμογή μέτρα για την προώθηση και την προσέλκυση επενδύσεων, συμπεριλαμβανομένης της μείωσης της γραφειοκρατίας που απαιτείται για την έναρξη λειτουργίας των νέων εταιρειών κατά 62%.

 

διαβάστε ακόμα

Η Star Alliance γιορτάζει 10 χρόνια παρουσίας στο Terminal 2 του αεροδρομίου Heathrow 
FedHATTA: Προβληματικές οι νέες Οδηγίες ελέγχου των τουριστικών λεωφορείων για τις σχολικές εκδρομές
Βρετανικός τουρισμός: Στροφή στις Staycations και στις διακοπές στα Ελληνικά νησιά
Υπερτουρισμός | Διαδήλωση στις 21 Ιουλίου στις 4 Βαλεαρίδες Νήσους - Μειώνονται οι αναζητήσεις για Μαγιόρκα, αυξάνονται για Ελλάδα
TUI: «Μοιράζει» δωρεάν ταξίδια εμπειριών στην Κρήτη, στους... παρατηρητικούς Σουηδούς
EOT | Δράσεις προβολής της Ρόδου, Κω, Πάτμου και Λέσβου σε Γαλλία και Ρουμανία
Ξενοδοχεία | Η HotelBrain μίσθωσε το πρώην Hotel Nikopolis στη Θεσσαλονίκη
Η επίσκεψη της Όλγας Κεφαλογιάννη στην Κεφαλονιά
Ρόδος: Σε εξέλιξη η διαδικασία σφράγισης της επιχείρησης με ξαπλώστρες μέσα στη θαλασσα
Πράσινο φως για καταδυτικό πάρκο στα Μέγαρα