Μαγιόρκα: Νέοι καθολικοί περιορισμοί για τους μεθυσμένους τουρίστες – Αυξημένα πρόστιμα και «black list» με ονόματα

20-10-23 | ΚΟΣΜΟΣ

Νέους κανονισμούς για τον περιορισμό της υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ εισάγει η Μαγιόρκα για το 2024, οι οποίοι θα έχουν καθολική ισχύ στις Βαλεαρίδες και όχι σε συγκεκριμένες ζώνες της, όπως ισχύει με τους μέχρι τώρα κανονισμούς.

Μέχρι σήμερα, η Μαγιόρκα επιδίωκε τον περιορισμό των μεθυσμένων τουριστών με ζώνες απαγόρευσης κατανάλωσης αλκοόλ γύρω από το Ballermann, με νυχτερινούς ελέγχους σε ορισμένες παραλίες το καλοκαίρι και ακόμα και με ιδιωτικούς ντετέκτιβ οι οποίοι έλεγχαν την παραβίαση των κανονισμών μέσα από φωτογραφίες και βίντεο.

Η απαγόρευση κατανάλωσης αλκοόλ εφαρμόζεται σήμερα σε ζώνες που περιλαμβάνουν δρόμους της Playa de Palma και του Magaluf, αλλά και το Sant Antoni de Portmany της Ίμπιζα. Στις ζώνες αυτές, η πώληση αλκοόλ επιτρεπόταν μέχρι ενός ορίου και συγκεκριμένες ώρες της ημέρας, όμως η διαμόρφωση των ζωνών επέτρεπε την κατανάλωση αλκοόλ στην απέναντι πλευρά του ίδιου δρόμου. Αυτό πρόκειται να αλλάξει.

Με τη νέα νομοθεσία, ο προορισμός σκοπεύει να αντιμετωπίσει τα περιστατικά ακραίων συμπεριφορών από τουρίστες στο νησί.

Επίσης, τα πρόστιμα στους τουρίστες που θα παραβαίνουν τη νέα νομοθεσία θα αυστηροποιηθούν. Ενώ μέχρι σήμερα τιμωρούνταν κυρίως οι επιχειρήσεις και οι πωλητές, από τη σεζόν του 2024 θα κληθούν και οι ταξιδιώτες να καταβάλλουν  πρόστιμα, τα οποία θα είναι αυξημένα.

Στην αντιμετώπιση προβληματικών συμπεριφορών από τουρίστες, η Μαγιόρκα φαίνεται ότι επιδιώκει να ακολουθήσει το παράδειγμα του Άμστερνταμ, όπου την Άνοιξη λανσαρίστηκε διαδικτυακή καμπάνια που απευθύνεται κυρίως στους Βρετανούς άνδρες τουρίστες οι οποίοι ταξιδεύουν στην πρωτεύουσα προκειμένου να επιδοθούν σε ακραίες συμπεριφορές.

Σύμφωνα με το υπουργείο Τουρισμού των Βαλεαρίδων, μια τέτοια καμπάνια θα πρέπει να απευθύνεται και στις ηλικίες Βρετανών 16-25 σχετικά με τις ρυθμίσεις που θα ισχύουν στη Μαγιόρκα και τα πρόστιμα που υπάρχουν.

Παραμένει ασαφές εάν πρόκειται να εφαρμοστούν αυτοί οι κανονισμοί ή θα υπάρξουν περαιτέρω περιορισμοί για τους τουρίστες κατά τη σεζόν του 2024. Σύμφωνα με το Tag24, ο προορισμός εξετάζει επίσης τη δημιουργία «μαύρης λίστας» στην οποία θα καταγράφονται οι τουρίστες με ακραία συμπεριφορά, οι οποίοι, κατά πάσα πιθανότητα, θα απαγορεύεται να επισκεφθούν στο μέλλον την περιοχή.

 

διαβάστε ακόμα

Δήμος Ανδρίτσαινας – Κρεστένων: Πρόταση για συμμετοχή στο πρόγραμμα προσβασιμότητας παραλιών
ΑΑΔΕ | Χιλιάδες ευρώ και δολάρια κατασχέθηκαν από επιβάτες στα αεροδρόμια Αθήνας και Θεσσαλονίκης
Η παρέμβαση Κεφαλογιάννη στη σύνοδο του UN Tourism
Κοινωνικός τουρισμός: Πάνω από 535.000 αιτήσεις για 900.000 voucher – Ανοικτή η πλατφόρμα για παρόχους
SKY express | Στρατηγικές συμμαχίες με 18 κορυφαίους αερομεταφορείς
Στην εταιρεία ΒΕΝΕΤΗ τα ΠΑΓΩΤΑ ΔΩΔΩΝΗ έναντι 40 εκατ. ευρώ
Περιφέρεια Κρήτης: Φιλοξενία Γερμανών τουριστικών πρακτόρων και blogger από τη Βραζιλία
Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου | Aυτό το Σαββατοκύριακο στην Πειραιώς 260: Hip hop battles - Βαλέρια Δημητριάδου - Γιάννης Σκουρλέτης
Aκρόπολη | Κλειστός ο Αρχαιολογικός Χώρος από τις 12:00 έως τις 17:00 τις επόμενες ημέρες
Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου: Παράσταση "Ενενήντα" της Βαλέριας Δημητριάδου