ITB'23 | Φιλόδοξο πρόγραμμα της Αιγύπτου για αύξηση των τουριστικών επιδόσεων κατά 25-30% τα επόμενα χρόνια

09-03-23 | ΚΟΣΜΟΣ

Aνάπτυξη κατά 25 έως 30% τα επόμενα χρόνια επιδιώκει η Αίγυπτος, όπως είπε στην ITB του Βερολίνου, ο υπουργός Τουρισμού, Ahmed Issa. Για την επίτευξη του στόχου, η Αίγυπτος επιδιώκει να διευρύνει τα δρομολόγια πτήσεων, τη χωρητικότητα κλινών και να προσφέρει στους ταξιδιώτες καλύτερες εμπειρίες.

Ο στόχος θα είναι η προσέλκυση οικογενειών και όσοι ταξιδεύουν μόνοι, αναπτύσσοντας μια καμπάνια κυρίως σε 12 ευρωπαϊκές χώρες, που θα προβάλει τα πολλά αξιοθέατα της χώρας.

Με τους ιστορικούς τόπους, τις παραλίες και το πλούσιο πολιτιστικό παρελθόν της, η Αίγυπτος είναι από τους αγαπημένους προορισμούς των Γερμανών στη Βόρεια Αφρική. Η χώρα μπορεί να υπερηφανεύεται για 365 ημέρες ηλιοφάνειας το χρόνο και ως εκ τούτου αποτελεί πόλο έλξης για τους βόρειους Ευρωπαίους, ιδιαίτερα το χειμώνα. Η νέα καμπάνια επικεντρώνεται σε διάφορους τρόπους για διακοπές, με κρουαζιέρες στον Νείλο, αθλήματα και περιηγήσεις στην έρημο που προσφέρονται, μαζί με παραλίες και χαλάρωση.

Όπως είπε ο Ahmed Issa, επιδίωξη δεν είναι μόνο η αύξηση του αριθμού των τουριστών, αλλά και η προσφορά εμπειριών καλύτερης ποιότητας, που θα προσελκύσει τουρίστες με υψηλότερες δαπάνες. Ο υπουργός θεωρεί ότι η ψηφιοποίηση είναι επίσης μια μεγάλη ευκαιρία. Στην Αίγυπτο, το 90% των εισιτηρίων για τα αξιοθέατα πωλούνται πλέον μέσω Διαδικτύου, γεγονός που κάνει τη ζωή πολύ πιο εύκολη, ιδιαίτερα για όσους πραγματοποιούν μεμονωμένες εκδρομές.

Οι θαυμαστές της Αιγύπτου περιμένουν με ανυπομονησία τα εγκαίνια του Μεγάλου Αιγυπτιακού Μουσείου στο Κάιρο, του οποίου οι προσόψεις αποτελούν φόρο τιμής στις πυραμίδες της Γκίζας. Ο Issa ανακοίνωσε ότι το Μουσείο πρόκειται να ανοίξει στα τέλη του 2023 ή στις αρχές του 2024.

διαβάστε ακόμα

«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο
Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο
Προβολή του Δήμου Αριστοτέλη και της Χαλκιδικής στη Γαλλία
Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη
ΠΟΞ προς Booking: Παραβιάζεται το νόμιμο δικαίωμα των Ελληνικών ξενοδοχείων στις προκαταβολές
Με πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air θα ταξιδέψει το Άγιο Φως σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας
ΔΥΠΑ | Ενεργοποιήθηκαν 8.575 επιταγές κοινωνικού τουρισμού τον Απρίλιο
Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την ΣΕΤΚΕ