Γαλλία: Ρεκόρ στην προσέλκυση επενδυτικών σχεδίων

06-03-23 | ΚΟΣΜΟΣ

Η Γαλλία το 2022 σημείωσε ρεκόρ στην προσέλκυση επενδυτικών σχεδίων, αφού παρατηρήθηκε αύξηση 7% σε σχέση με το 2021, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η γαλλική υπηρεσία “Business France”.

Παρά τις αντίξοες διεθνείς συνθήκες όπως ο πόλεμος στην Ουκρανία, ενεργειακή κρίση, υψηλός πληθωρισμός, η Γαλλία παρέμεινε ελκυστική για τους ξένους επενδυτές.

Ειδικότερα, το έτος 2022, κατεγράφησαν στη χώρα 1.725 επενδυτικές κινήσεις, οι οποίες συνέδραμαν στη διατήρηση ή τη δημιουργία 58.810 νέων θέσεων εργασίας. Προέρχονταν από περίπου 60 διαφορετικές χώρες, ωστόσο στην συντριπτική τους πλειοψηφία (65%) ήταν από την Ευρώπη. Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανέκτησαν την 1η θέση ως επενδυτική χώρα στη Γαλλία με 280 επενδυτικά σχέδια (16%) και δημιουργία 17.107 θέσεων εργασίας (29%), έπεται η Γερμανία, με 256 σχέδια (15%) και 7.181 θέσεις εργασίας 12%) και το Ηνωμένο Βασίλειο με 176 σχέδια και 4.071 θέσεις εργασίας.

Οι δε τομείς επενδυτικού ενδιαφέροντος σχετίζονταν με την βιομηχανία, ενέργεια,, ανακύκλωση, ηλεκτρονικό εξοπλισμό, αγροαδιατροφικό τομέα και υγεία.

διαβάστε ακόμα

Ο συναυλιακός τουρισμός απογειώνει δαπάνες και ζήτηση για διεθνή ταξίδια – «Κλειδί» οι νεότερες γενιές ταξιδιωτών
Τέλος οι Ινσταγκραμικές φωτογραφίες – Οι ταξιδιώτες επιζητούν αληθινές εικόνες ξεκούραστων διακοπών
Πάνω από τις μισές ταξιδιωτικές εταιρίες σχεδιάζουν να επενδύσουν στην A.I.
Τουρισμός | Αυξάνονται οι πρώιμες κρατήσεις για το 2025- Πρώτοι οι Βρετανοί στις κρατήσεις για το α' τρίμηνο
Διευθυντές Ξενοδοχείων Κρήτης | Σεμινάριο για την προστασία των ξενοδοχείων από τρομοκρατική επίθεση ή φυσική καταστροφή
Συνεργασία κοινού κωδικού των Aegean Airlines και Saudia
ASTERIA: Αναβιώνει ο θρυλικός προορισμός της Αθηναϊκής Ριβιέρας
«Απόβαση» 100.000 επισκεπτών το Πάσχα στην Κρήτη
Νέος νόμος για μουσική στα ξενοδοχεία: Εταιρεία παροχής μουσικής παρέχει ελληνική & ξένη μουσική σύμφωνα με την ποσόστωση που απαιτείται
Air France | Η Καλαμάτα νέος προορισμός το καλοκαίρι