Μαγιόρκα: 33% πιο ακριβές από πέρυσι οι διακοπές το 2023, αλλά προς ρεκόρ επισκεπτών «εάν η χρονιά συνεχιστεί όπως ξεκίνησε»

02-03-23 | ΚΟΣΜΟΣ

Οι διακοπές στη Μαγιόρκα το 2023 θα είναι κατά 33% πιο ακριβές σε σχέση με πέρυσι, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Καμπάνιας Ποιότητας της Palma Beach, Juan Ferrer, στην οποία μετέχουν πολλά ξενοδοχεία και εστιατόρια της Playa de Palma.

Όπως σημειώνει ο κ. Ferrer, οι πτήσεις, τα γεύματα σε εστιατόρια και η διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο έχουν ακριβύνει και όλοι παρατηρούν φουσκωμένες τιμές όταν πηγαίνουν για ψώνια. Λόγω της τοποθεσίας του νησιού, οι τιμές στη Μαγιόρκα ανεβαίνουν ακόμα περισσότερο σε σχέση με την Ισπανική ενδοχώρα.

Οι τιμές την τελευταία τριετία έχουν διπλασιαστεί, και τα κόστη αναμένεται να εκτοξευθούν μακροπρόθεσμα εξαιτίας της τουριστικής νομοθεσίας που ψηφίστηκε πέρυσι, η οποία απαγορεύει στα ξενοδοχεία να ανεβάζουν τον αριθμό κλινών ώστε να περιοριστεί ο μαζικός τουρισμός.

Ακόμα δεν υπάρχει αντίκτυπος της νομοθεσίας αυτής, και στο μέλλον ευελπιστούμε ότι οι αυξήσεις τιμών θα συνοδεύονται από καλύτερες προσφορές από τα ξενοδοχεία, τόνισε ο κ. Ferrer.

Παρόλ’ αυτά, εμφανίζεται πεπεισμένος ότι αυτό δεν θα επηρεάσει την προσέλευση των Γερμανών τουριστών στον προορισμό γιατί κανείς δεν θέλει να θυσιάσει τις διακοπές του και αφετέρου υπάρχει η τάση για προκρατήσεις προκειμένου να επιτευχθούν καλύτερες τιμές.

Η Μαγιόρκα αναμένει ρεκόρ τουριστών το 2023 αφήνωντας οριστικά πίσω της τα χρόνια της πανδημίας. Εάν η χρονιά συνεχιστεί όπως ξεκίνησε, αναμένεται ρεκόρ επισκεπτών. Το αεροδρόμιο του νησιού κατέγραψε 860.000 επιβάτες μόνο τον Ιανουάριο, ξεπερνώτας ακόμα και τα επίπεδα του 2019, και παρά το γεγονός των πρόσκαιρων χιονοπτώσεων που σημειώθηκαν στον προορισμό τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο. Το μεγαλύτερο μερίδιο επισκεπτών προερχόταν από τη Γερμανία (177.000).

διαβάστε ακόμα

«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο
Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο
Προβολή του Δήμου Αριστοτέλη και της Χαλκιδικής στη Γαλλία
Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη
ΠΟΞ προς Booking: Παραβιάζεται το νόμιμο δικαίωμα των Ελληνικών ξενοδοχείων στις προκαταβολές
Με πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air θα ταξιδέψει το Άγιο Φως σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας
ΔΥΠΑ | Ενεργοποιήθηκαν 8.575 επιταγές κοινωνικού τουρισμού τον Απρίλιο
Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την ΣΕΤΚΕ