Το Άμστερνταμ βάζει τέλος στα τουριστικά λεωφορεία στο κέντρο της πόλης

03-02-23 | ΚΟΣΜΟΣ

Μέχρι το 2024, το Άμστερνταμ θα έχει απαλλαγεί από τα μεγάλα τουριστικά λεωφορεία στο κέντρο της πόλης, και η κυκλοφορία τους θα επιτρέπεται μόνο στις γύρω περιοχές της πόλης.

Όπως μεταδίδει το TrvlCounter, η Δήμαρχος Melanie van der Horst τάχθηκε υπέρ της απαγόρευσης καθώς πιστεύει ότι τα λεωφορεία έχουν λόγο ύπαρξης για τις μεταφορές ανθρώπων μεγαλύτερης ηλικίας ή για μεταφορές παιδιών από το σχολείο σε χώρους πολιτισμού της πόλης.

Τριακόσια έως τετρακόσια πενήντα λεωφορεία καθημερινά είναι υπερβολικά μεγάλος αριθμός για το κέντρο της πόλης, δήλωσε, όπου ο χώρος είναι πολύ μικρός και θα βάλουμε ένα τέλος σε αυτό την ερχόμενη χρονιά.

Τα μεγάλα λεωφορεία προκαλούν κυκλοφοριακό πρόβλημα στους στενούς δρόμους της πόλης, καθιστώντας την κυκλοφορία επικίνδυνη για τους ποδηλάτες και τους πεζούς. Επιπλέον, τα λεωφορεία καταπονούν τις γέφυρες και έχουν μεγάλες εκπομπές ρύπων καθώς περιμένουν τους επιβάτες να επιβιβαστούν με τις μηχανές ανοικτές.

Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει το τέλος των τουριστικών λεωφορείων. Ως αντισταθμιστικό μέτρο θα εγκατασταθούν περισσότερα σημεία εισόδου και εξόδου λεωφορείων έξω από το «δακτύλιο S100» και θα δημιουργηθούν μεγαλύτεροι χώροι στους σιδηροδρομικούς σταθμούς.

διαβάστε ακόμα

Κρήτη | Φιλοξενία τουριστικών πρακτόρων από τη Ν. Αφρική και πανεπιστημιακού/αρθρογράφου ΑμεΑ
Επικυρώθηκε ο πίνακας επιτυχόντων στο πρόγραμμα κατάρτισης στο επάγγελμα του ξεναγού στο Α.Π.Θ.
Booking.com | Όλες οι νέες τάσεις στα οικογενειακά ταξίδια το 2024: Α.Ι., νταντάδες στις διακοπές και οι νέοι jet setters
Τα 4 ξενοδοχειακά deals στο α΄ 4μηνο του 2024
ΣΥΡΙΖΑ | Κίνδυνος απώλειας γαλάζιων σημαιών από τις ελληνικές παραλίες
KAYAK: Το Ηράκλειο Κρήτης στους 10 πιο περιζήτητους προορισμούς των Γερμανών για το καλοκαίρι του 2024
Δεύτερο Elia Lesvos Confest "Ελαιόλαδο και Υγεία" - φιλοξενείται σε ελαιοτριβείο της οικογένειας Ελύτη
Transavia France: Νέα χειμερινή σύνδεση Τουλούζη – Ντουμπάι - Αθήνα
Βενετία | Το τέλος εισόδου απέφερε στο Δήμο έσοδα 7 μηνών μέσα σε 8 ημέρες!
Τζουμέρκα | Πώς ο «Μύλος Κλίφκης» θα μετατραπεί σε χώρο εστίασης, αναψυχής και εναλλακτικού τουρισμού