Ντουμπάι | Στόχοι δεκαετίας: κορυφαίος τουριστικός προορισμός και χρηματοοικονομικός κόμβος, αλλά και ιδανικός τόπος για διαβίωση

13-01-23 | ΚΟΣΜΟΣ

Το Nτουμπάι ανακοίνωσε ένα Σχέδιο (Dubai Economic Agenda -D33) για την επόμενη δεκαετία, με στόχο το Εμιράτο να καταταγεί στις 3 οικονομικά ισχυρότερες πόλεις και στα 4 κορυφαία χρηματοοικονομικά κέντρα παγκοσμίως.

Οι κυβερνητικές εξαγγελίες για την D33 καταδεικνύουν τους φιλόδοξους στόχους της Ηγεσίας του Εμιράτου, να καταστεί το Nτουμπάι όχι μόνο κορυφαίος τουριστικός προορισμός και εμπορικός και χρηματοοικονομικός κόμβος, αλλά και ιδανικός τόπος προορισμού για διαβίωση.

Η ανακοινωθείσα Οικονομική Ατζέντα του Ντουμπάι αποσκοπεί στο διπλασιασμό της οικονομίας του Εμιράτου, μέχρι το 2033. Η D33, προβλέπει ότι οι στόχοι θα εκπληρωθούν μέσω της πραγματοποίησης άνω των 100 μεταρρυθμιστικών έργων, χρονικού ορίζοντα 10 ετών, τα οποία επενδύουν στο ανθρώπινο κεφάλαιο, την προηγμένη τεχνολογία, την καινοτομία και στην ανάπτυξη της οικονομίας του Ντουμπάι, που βασίζεται στη γνώση Ειδικότερα, τα έργα περιλαμβάνουν:

-Δημιουργία νέων εμπορικών διαδρόμων συνδεσιμότητας του Εμιράτου με 400 πόλεις σε όλο τον κόσμο, με βασικό άξονα την Αφρική, τη Λατινική Αμερική και τη ΝΑ Ασία.

-Εκπόνηση του προγράμματος ενίσχυσης 30 ιδιωτικών εταιρειών για την επίτευξη του καθεστώτος του μονόκερου (unicorn), αξίας άνω του 1 δισ.δολ. και εκτέλεση του προγράμματος για την υποστήριξη ΜμΕ, με τις 400 από τις πιο υποσχόμενες να έχουν ήδη εντοπιστεί.

-Εκτέλεση του Προγράμματος Sandbox Dubai, που εστιάζει στη δοκιμή και εμπορευματοποίηση νέων τεχνολογιών, συμβάλλοντας σημαντικά στην ανάπτυξη των νέων εταιρειών.

-Έναρξη του έργου Dubai Traders για την ενδυνάμωση των νέων εμπόρων σε βασικούς οικονομικούς τομείς.

-Έκδοση της ενιαίας άδειας (unified license) του Ντουμπάι ως μοναδικής εμπορικής ταυτότητας για όλες τις εταιρείες του Εμιράτου.

-Πραγματοποίηση του σχεδίου του Dubai για πράσινη και βιώσιμη μεταποίηση.

-Ενσωμάτωση 65.000 νέων Εμιρατινών στην αγορά εργασίας, προσελκύοντας παράλληλα νέα πανεπιστήμια στην πόλη, με σκοπό την αναβάθμιση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

-Εφαρμογή της επόμενης φάσης του Πολεοδομικού Ρυθμιστικού Σχεδίου 2040 (2040 Urban Master Plan), με την κατασκευή νέων οικιστικών κατοικιών, με λιγότερο κοστοβόρα μετακίνηση μεταξύ των κυριότερων προορισμών (καταστήματα, σχολεία, γραφεία και δραστηριότητες αναψυχής σε απόσταση 20 λεπτών από τις κατοικίες).

Οι πληροφορίες προέρχονται από το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων στο Nτουμπάι.

 
 
 
 
 
 
 
 

διαβάστε ακόμα

Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά
Έκθεση φωτογραφιών για τη δράση του John D.S. Pendlebury στη Μάχη της Κρήτης
Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Η Περίπτωση των Μάηδων της Μακρινίτσας
«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο
Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο
Προβολή του Δήμου Αριστοτέλη και της Χαλκιδικής στη Γαλλία
Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη