Βόρεια Μακεδονία | Νέο πρόγραμμα επιδοτούμενων πτήσεων

13-01-23 | ΚΟΣΜΟΣ

Νέο πρόγραμμα επιδοτούμενων πτήσεων ανακοίνωσε η Βόρεια Μακεδονία το οποίο συνίσταται σε συνεισφορά 7 ευρώ ανά επιβάτη για εκτέλεση νέων δρομολογίων από το αεροδρόμιο των Σκοπίων, και 4,5 ευρώ ανά επιβάτη από το αεροδρόμιο της Αχρίδας.

Σύμφωνα με τον σχετικό διαγωνισμού, προσφέρεται τριετής οικονομική υποστήριξη σε εταιρείες οι οποίες επιθυμούν να συμμετέχουν. Οι ενδιαφερόμενες αερογραμμές πρέπει να έχουν πιστοποιητικό λειτουργίας εκδοθέντος από κράτος μέλος της Ε.Ε, να έχουν μεταφέρει τουλάχιστον 10 εκατ. επιβάτες και πραγματοποιηθέντα κέρδη 25 εκατ. κατά το 2019. Επιπροσθέτως πρέπει να έχουν εφοδιαστεί με θεωρημένο έγγραφο περί του προορισμού που σκοπεύουν να δρομολογήσουν και για τον οποίο επιθυμούν επιδότηση.

Επίσης, απαραίτητος πρόσθετος όρος είναι να συνεχίζουν την εκτέλεση του εν λόγω δρομολογίου και μετά το πέρας της περιόδου επιδότησης για χρονικό διάστημα που ισούται με εκείνο της επιδοτούμενης περιόδου. Σε αντίθετη περίπτωση, η αερογραμμή οφείλει να επιστρέψει το ποσόν που είχε λάβει ως επιδότηση. Οι επιδοτήσεις θα λάβουν χώρα με κριτήρια τα είδη των νέων προορισμών καθώς και το χρονικό διάστημα που θα εξυπηρετείται το συγκεκριμένο δρομολόγιο, την ελκυστικότητα του αεροδρομίου προορισμού, τον αριθμό των προγραμματισμένων εβδομαδιαίων πτήσεων, καθώς και τον αριθμό θέσεων που είναι για πώληση.

Αγορές στόχοι αποτελούν μέρη τα οποία δεν είχαν κατά τις δύο τελευταίες σεζόν εξυπηρετηθεί από Σκόπια και Αχρίδα. Επιπλέον, καθορίζεται ως απαραίτητη η ανάπτυξη επιχειρησιακού πλάνου, για την προώθηση των προτεινόμενων διαδρομών καθώς και να υποβάλλουν μηνιαία αναφορά για σχετική δραστηριοποίησή τους στο Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών της Βόρειας Μακεδονίας. Καταληκτική ημερομηνία υποβολής προσφορών είναι η 19η Ιανουαρίου 2023. Σημειώνεται ότι το τελευταίο από τα τρία συμβόλαια για επιδοτούμενες πτήσεις κατά την προηγούμενη περίοδο με δικαιούχο την Ουγγρική low-cost εταιρεία Wizz Air, έχει εκπνεύσει από την 1η Μαρτίου 2022.

Οι πληροφορίες προέρχονται από το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων στα Σκόπια.

 

διαβάστε ακόμα

Γιατί η ΕΕ αγοράζει ακόμα ρωσικό αέριο;
Alltours | Ταξίδια γνωριμίας με Ολυμπιακή Ριβιέρα, Χαλκιδική και Κρήτη Γερμανών πρακτόρων
Ελληνικός τουρισμός 2023 | 5 Περιφέρειες είχαν το 90,5% των εισπράξεων και το 84% των επισκέψεων
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή βραβεύει εξέχοντα αρχιτεκτονικά έργα σε όλη την Ευρώπη
ΕΟΤ: Προβολή της Ελλάδας στη Μεγάλη Βρετανία για τουρισμό περιπέτειας
Γερμανικός τουρισμός: +63% οι δαπάνες για διακοπές το καλοκαίρι του 2024 – Τρίτη επιλογή η Ελλάδα
Ελληνικός τουρισμός 2024 | Τι δείχνουν οι προγραμματισμένες αεροπορικές θέσεις για τη σεζόν - η εικόνα ανά αγορά και αεροδρόμιο
Ισπανικός τουρισμός | Νέο ρεκόρ αναμένεται το 2024
Προβολή της Ρόδου στην Ολλανδική και Βελγική αγορά
Χαλκιδική: Fam trip 20 τουριστικών πρακτόρων από 12 χώρες