Ταϊλάνδη | O τουρισμός συνέβαλε στην ανάπτυξη της οικονομίας κατά το τρίτο τρίμηνο

31-12-22 | ΚΟΣΜΟΣ

Η οικονομία της Ταϊλάνδης αναπτύχθηκε με ταχύτερο ρυθμό κατά το τρίτο τρίμηνο – επεκτάθηκε κατά 4,5% - ιδίως χάρη στην ανάκαμψη του τουρισμού, την αυξημένη κατανάλωση και ανάκαμψη των ιδιωτικών επενδύσεων.

Ωστόσο, περαιτέρω προοπτικές ανάπτυξης επισκιάζονται από τους κινδύνους επιβράδυνσης της παγκόσμιας ανάπτυξης και υψηλού πληθωρισμού. Σύμφωνα με τις τελευταίες προγνώσεις του Εθνικού Συμβουλίου Οικονομικής και Κοινωνικής Ανάπτυξης (NESDC), ενισχυμένη από την ανάκαμψη του τουριστικού τομέα, η οικονομική ανάπτυξη της Ταϊλάνδης για το 2022 προβλέπεται να ανέλθει τελικά στο 3,2%, χωρίς περαιτέρω ανάγκη για σημαντικά πακέτα οικονομικών κινήτρων.

Παρόλα αυτά, από το υπουργείο Οικονομικών εξετάζονται πακέτα οικονομικών κινήτρων με στόχο την αύξηση της αγοραστικής δύναμης των καταναλωτών, όπως μια δέσμη κινήτρων για φορολογικές εκπτώσεις των καταναλωτών για αγορά ηλεκτρικών συσκευών. Εκτός από τα πακέτα οικονομικών κινήτρων, το NESDC προχώρησε σε συστάσεις προς την κυβέρνηση προς επίλυση άλλων πιεστικών ζητημάτων, όπως το χρέος των νοικοκυριών, δίκαιες τιμές για τα αγροτικά προϊόντα, προώθηση των εξαγωγών και προληπτικά μέτρα για την προστασία της ταϊλανδικής οικονομίας και νομίσματος από παγκόσμιες οικονομικές και νομισματικές κρίσεις.

Σε παρόμοιο πλαίσιο κινούνται και οι προγνώσεις της Τράπεζας της Ταϊλάνδης. Η Τράπεζα θεωρεί ότι η χώρα θα αντιμετωπίσει περισσότερες προκλήσεις το επόμενο έτος, εν μέσω παγκόσμιων αβεβαιοτήτων, αλλά η ανάκαμψή της παραμένει σε καλό δρόμο. Η οικονομία της Ταϊλάνδης σημειώνει σταδιακή ανάκαμψη, με προβλέψεις για αύξηση του ΑΕΠ κατά 3,3% φέτος και 3,8% το επόμενο έτος.

Οι πληροφορίες προέρχονται από το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων στη Μπανγκόκ.

διαβάστε ακόμα

Ξενοδοχεία | Ισχυρός επενδυτικός προορισμός η Αθήνα - για πρώτη φορά στο top10 των προτιμώμενων ευρωπαϊκών πόλεων
Ν.Χαρδαλιάς | Τουρισμός πολυτελείας: Συνεργασία της Αθήνας- Αττικής με το Ντουμπάι
Εορταστικό χωριό το Πεδίο του Άρεως από τα ερχόμενα Χριστούγεννα
Ευρωπαϊκός τουρισμός 2024 | Ποια σύννεφα σκιάζουν την ανάκαμψη - ETC: +14,3% οι ταξιδιωτικές δαπάνες
Φεστιβάλ Comic Con στη Θεσσαλονίκη
12ος Ποδηλατικός Γύρος Πεδιάδας
21η Ιππική Συνάντηση Μεσσαράς στο Ηράκλειο Κρήτης
Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Τραμπολίνο στην Αμαλιάδα
Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA) | Η Ελλάδα υποδέχεται πανέτοιμη τους τουρίστες
Γαλάζια Σημαία 2024 | Πρωταθλήτρια επί 30 χρόνια η Ισπανία- δεύτερη η Ελλάδα