22 θάνατοι Βρετανών στην Τουρκία από "ιατρικό τουρισμό", λέει το υπουργείο Εξωτερικών- Τι συστήνει

23-12-22 | ΚΟΣΜΟΣ

Σύσταση στους Βρετανούς τουρίστες, που πηγαίνουν για ιατρικό τουρισμό στην Τουρκία, απηύθυνε το υπουργείο Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου (FCDO), προτρέποντας τους Βρετανούς να ερευνούν και να βρίσκουν τους εγκεκριμένους παρόχους ιατρικών υπηρεσιών στη γειτονική χώρα.

Όπως αναφέρει το υπουργείο, στην αναθεωρημένη σύσταση στις 21 Δεκεμβρίου, 22 Βρετανοί υπήκοοι έχουν πεθάνει στην Τουρκία από τον Ιανουάριο του 2019 μετά από επισκέψεις ιατρικού τουρισμού.

Ο όρος «ιατρικός τουρισμός», τονίζει το υπουργείο, αναφέρεται σε εκείνους τους τουρίστες που έχουν επιλέξει να κάνουν ιατρική/χειρουργική/οδοντιατρική θεραπεία στο εξωτερικό. Η αισθητική χειρουργική, οι οδοντιατρικές επεμβάσεις και οι καρδιοχειρουργικές επεμβάσεις είναι οι πιο κοινές επεμβάσεις που επιζητούν οι ιατροτουρίστες.

Το επίπεδο των ιατρικών εγκαταστάσεων και των διαθέσιμων θεραπειών ποικίλλει ευρέως σε όλο τον κόσμο, συνεχίζει το υπουργείο Εξωτερικών. Ως εκ τούτου, οι Βρετανοί υπήκοοι που σκέφτονται να επισκεφτούν την Τουρκία για ιατρική περίθαλψη θα πρέπει να διεξαγάγουν τη δική τους έρευνα. Δεν είναι συνετό, υπογραμμίζει το υπουργείο στη σύστασή τους, οι Βρετανοί να βασίζονται σε ιδιωτικές εταιρείες που έχουν οικονομικό συμφέρον να οργανώσουν την ιατρική τους περίθαλψη στο εξωτερικό.

"Γνωρίζουμε", υπογραμμίζει το υπουργείο, "22 Βρετανούς υπηκόους που έχουν πεθάνει στην Τουρκία από τον Ιανουάριο του 2019 μετά από επισκέψεις ιατρικού τουρισμού. Εάν ταξιδεύετε στην Τουρκία για ιατρικό σκοπό θα σας συμβουλεύαμε να συμβουλευτείτε τον ιστότοπο της πύλης HealthTurkiye για ιατρικούς παρόχους που είναι εγκεκριμένοι από το Υπουργείο Υγείας».

Περαιτέρω συμβουλές και πληροφορίες για τον ιατρικό τουρισμό είναι διαθέσιμες από το Εθνικό Δίκτυο και Κέντρο Υγείας Ταξιδιών (NaTHNaC) του Ηνωμένου Βασιλείου.

διαβάστε ακόμα

Κρήτη | Φιλοξενία τουριστικών πρακτόρων από τη Ν. Αφρική και πανεπιστημιακού/αρθρογράφου ΑμεΑ
Επικυρώθηκε ο πίνακας επιτυχόντων στο πρόγραμμα κατάρτισης στο επάγγελμα του ξεναγού στο Α.Π.Θ.
Booking.com | Όλες οι νέες τάσεις στα οικογενειακά ταξίδια το 2024: Α.Ι., νταντάδες στις διακοπές και οι νέοι jet setters
Τα 4 ξενοδοχειακά deals στο α΄ 4μηνο του 2024
ΣΥΡΙΖΑ | Κίνδυνος απώλειας γαλάζιων σημαιών από τις ελληνικές παραλίες
KAYAK: Το Ηράκλειο Κρήτης στους 10 πιο περιζήτητους προορισμούς των Γερμανών για το καλοκαίρι του 2024
Δεύτερο Elia Lesvos Confest "Ελαιόλαδο και Υγεία" - φιλοξενείται σε ελαιοτριβείο της οικογένειας Ελύτη
Transavia France: Νέα χειμερινή σύνδεση Τουλούζη – Ντουμπάι - Αθήνα
Βενετία | Το τέλος εισόδου απέφερε στο Δήμο έσοδα 7 μηνών μέσα σε 8 ημέρες!
Τζουμέρκα | Πώς ο «Μύλος Κλίφκης» θα μετατραπεί σε χώρο εστίασης, αναψυχής και εναλλακτικού τουρισμού