Βόρεια Μακεδονία: Νέο σχέδιο επιδοτήσεων των αεροπορικών εταιρειών

08-11-22 | ΚΟΣΜΟΣ

Η Κυβέρνηση της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας σχεδιάζει να προχωρήσει σε διαγωνισμό για επιδότηση νέων αεροπορικών γραμμών από τη χώρα, σε μια προσπάθεια διαφοροποίησης των αερομεταφορέων στην παροχή υπηρεσιών και με στόχο την έναρξη νέων δρομολογίων.

Το νέο μοντέλο θα έχει ως στόχο να περιλαμβάνει όσο το δυνατόν περισσότερες αεροπορικές εταιρείες και να μην συνδέεται μόνο με μία, περιορίζοντας το ύψος των επιδοτήσεων όπως απαιτείται και ζητείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, για την ανάπτυξη της εναέριας κυκλοφορίας. Οι διαγωνιστικές διαδικασίες αναμένονται μέχρι το τέλος του έτους. Σημειώνεται ότι η Wizz Air κυριαρχεί στον αεροπορικό τομέα της γειτονικής χώρας, κατέχοντας μερίδιο επιβατών στη χώρα άνω του 60%.

Στο μεταξύ, η διοίκηση της TAV ενημέρωσε ότι το πρώτο 9μηνο του 2022 διακινήθηκαν συνολικά 1,8 εκατ. επιβάτες στα πολιτικά αεροδρόμια των Σκοπίων και της Αχρίδας και ότι την ίδια περίοδο πραγματοποιήθηκαν 14.823 πτήσεις από και προς τα αεροδρόμια αυτά. «Αυτοί οι αριθμοί δείχνουν ότι η εναέρια κυκλοφορία ανακάμπτει από την πανδημία, όταν οι χώρες της ΕΕ άρχισαν να άρουν τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς.

Το πρώτο εξάμηνο του 2022 καταφέραμε να πραγματοποιήσουμε μια μεγάλη επένδυση, την ανακατασκευή του διαδρόμου του αεροδρομίου των Σκοπίων, χωρίς να τον κλείσουμε εντελώς για την κυκλοφορία. Αυξήσαμε επίσης τον αριθμό των εποχικών πτήσεων και όλα αυτά συνέβαλαν στην αύξηση του αριθμού των επιβατών τους πρώτους 9 μήνες του 2022 κατά 82% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2021. Εξακολουθούμε να βελτιώνουμε τις υπηρεσίες μας εισάγοντας νέους προορισμούς και πραγματοποιώντας συνεργασίες με νέους παρόχους αεροπορικών εταιρειών», δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής της TAV Metin Batak.

Αυτή τη στιγμή, το αεροδρόμιο των Σκοπίων εξυπηρετεί πτήσεις από 15 εταιρείες σε 43 προορισμούς και το αεροδρόμιο της Αχρίδας εξυπηρετεί πτήσεις από 8 εταιρείες σε 12 προορισμούς.

Oι πληροφορίες προέρχονται από το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων στα Σκόπια.

διαβάστε ακόμα

Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη
ΠΟΞ προς Booking: Παραβιάζεται το νόμιμο δικαίωμα των Ελληνικών ξενοδοχείων στις προκαταβολές
Με πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air θα ταξιδέψει το Άγιο Φως σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας
ΔΥΠΑ | Ενεργοποιήθηκαν 8.575 επιταγές κοινωνικού τουρισμού τον Απρίλιο
Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την ΣΕΤΚΕ
MyCoast: | Η νέα ψηφιακή εφαρμογή για την τήρηση της νομιμότητας σε αιγιαλό και παραλίες
Τουρισμός | "Διασκεδάστε με σεβασμό" στις Βαλεαρίδες Νήσους - η νέα καμπάνια για υπευθυνότητα των τουριστών
Έρευνα: Μεγαλώνει το «παράθυρο» κρατήσεων στα ταξίδια – Η Ευρώπη πρωταθλήτρια