Ο ιατρικός τουρισμός στην Τουρκία "πετάει" με τα φτερά της Turkish Airlines | Στόχος τα 5 δισ.δολ. έσοδα το 2023

24-08-22 | ΚΟΣΜΟΣ

Η Turkish Airlines ηγείται στην προσπάθεια της Τουρκίας να αυξήσει τα έσοδα από τον ιατρικό τουρισμό, με στόχο το 2023 τα έσοδα να φτάσουν τα 5 δισ. δολάρια.

Προς τούτο, η αεροπορική εταιρεία θα συνεργαστεί με περισσότερες από 700 εταιρείες μέλη του Συνδέσμου Εξαγωγέων (ΗΙΒ), που δραστηριοποιούνται στον κλάδο των υπηρεσιών υγείας. Η σχετική συμφωνία με τον Σύνδεσμο υπογράφηκε στις 18 Αυγούστου.

«Στόχος μας είναι να διευκολύνουμε το ταξίδι των αλλοδαπών που φτάνουν στην Τουρκία για να λάβουν ιατρικές υπηρεσίες και να συμβάλουμε στις εξαγωγές υπηρεσιών υγείας», δήλωσε ο Αχμέτ Μπολάτ, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου και της εκτελεστικής επιτροπής της Turkish Airlines.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, που αναφέρθηκαν, τα έσοδα από τις εξαγωγές υπηρεσιών της χώρας αυξήθηκαν κατά 60% το 2021 έναντι του 2020, φτάνοντας στα 58,1 δισ.δολάρια. Το πρώτο εξάμηνο του 2022, τα έσοδα του κλάδου αυξήθηκαν κατά 69%, φτάνοντας τα 33 δισ. δολάρια και αναμένεται να φτάσουν τα 90 δισ. δολάρια στο τέλος της χρονιάς. Για το 2023 ο στόχος έχει τεθεί στα 110 δισ. δολάρια, με τη συμβολή και του ιατρικού τουρισμού. Πέρυσι, ο ιατρικός τουρισμός απέφερε 1,6 δισ.δολάρια και φέτος αναμένονται 2,5 δισ.δολάρια. Η συμφωνία με την Turkish Airlines δημιουργεί προσδοκίες για διπλασιασμό τους το 2023.

Το 2002, το μερίδιο των δαπανών για τουρισμό υγείας αντιπροσώπευαν μόλις το 1% των συνοικών τουριστικών εσόδων της Τουρκίας, όμως το 2020 το ποσοστό αυτό ανήλθε στο 4,5%.

Το 2021 η μέση δαπάνη ανά ξένο τουρίστα στην Τουρκία ήταν 750 $, αλλά στον τομέα του τουρισμού υγείας η κατά κεφαλήν δαπάνη ήταν περίπου $2.000.

Η Turkish Airlines πετά σε 129 χώρες με στόλο 386 αεροπλάνων και 65.000 υπαλλήλους. Όπως αναφέρθηκε στην εκδήλωση για την υπογραφή της συμφωνίας, τα έσοδα της Turkish Airlines από επιβάτες αυξήθηκαν κατά 8% το πρώτο εξάμηνο του 2022, σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2019, στα 5,4 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ τα έσοδα από τη μεταφορά φορτίων αυξήθηκαν περίπου 2,5 φορές και ανήλθαν στα 2 δισεκατομμύρια δολάρια.

διαβάστε ακόμα

Τέλος οι Ινσταγκραμικές φωτογραφίες – Οι ταξιδιώτες επιζητούν αληθινές εικόνες ξεκούραστων διακοπών
Πάνω από τις μισές ταξιδιωτικές εταιρίες σχεδιάζουν να επενδύσουν στην A.I.
Τουρισμός | Αυξάνονται οι πρώιμες κρατήσεις για το 2025- Πρώτοι οι Βρετανοί στις κρατήσεις για το α' τρίμηνο
Διευθυντές Ξενοδοχείων Κρήτης | Σεμινάριο για την προστασία των ξενοδοχείων από τρομοκρατική επίθεση ή φυσική καταστροφή
Συνεργασία κοινού κωδικού των Aegean Airlines και Saudia
ASTERIA: Αναβιώνει ο θρυλικός προορισμός της Αθηναϊκής Ριβιέρας
«Απόβαση» 100.000 επισκεπτών το Πάσχα στην Κρήτη
Νέος νόμος για μουσική στα ξενοδοχεία: Εταιρεία παροχής μουσικής παρέχει ελληνική & ξένη μουσική σύμφωνα με την ποσόστωση που απαιτείται
Air France | Η Καλαμάτα νέος προορισμός το καλοκαίρι
In –Edit, Φεστιβάλ Μουσικών Ταινιών στη Θεσσαλονίκη