Τα ξενοδοχεία της Βαρκελώνης προάγουν την πρόσληψη ανθρώπων με νοητική αναπηρία

22-08-22 | ΚΟΣΜΟΣ

O ξενοδοχειακός κλάδος της Βαρκελώνης επιδιώκει να στηρίξει στην απασχόληση ατόμων με διανοητικές αναπηρίες, προσφέροντας θέσεις εργασίας σε καταλύματα στην πρωτεύουσα της Καταλονίας.

Προκειμένου να γίνει αυτό εφικτό, η Ένωση ξενοδόχων Gremi d'Hotels de Barcelona ανανέωσε τη σύμβαση με το ίδρυμα κοινωνικής ενσωμάτωσης AURA, μέσα από την οποία οι δύο φορείς θα συνεργάζονται όσον αφορά την ενημέρωση και την εκπαίδευση αυτών των ανθρώπων στον ξενοδοχειακό κλάδο.

Η ένωση πρόκειται να λάβει εξειδικευμένες συμβουλές από την AURA ώστε οι τουριστικές εταιρίες να μεταδώσουν όλη τη σχετική πληροφόρηση στο προσωπικό τους. Από την πλευρά της, η ένωση θα προάγει σχετικές δραστηριότητες ενημέρωσης.

Η Διευθύντρια του Aura Fundació, κ. María Cabré, επισήμανε την ανάγκη βελτίωσης της απασχόλησης των ατόμων με διανοητική αναπηρία, καθώς αυτά, όπως είπε, «πλήττονται από πολύ χαμηλά ποσοστά απασχόλησης». Από την πλευρά του, ο Γενικός Διευθυντής της ένωσης Gremi d'Hotels Manuel Casals, εκτίμησε ότι «όλοι οι άνθρωποι, δεόντως προετοιμασμένοι, μπορούν να επιτελούν επαγγελματική εργασία σε οποιονδήποτε τομέα».

Υπάρχουν επί του παρόντος 12 ξενοδοχεία στη Βαρκελώνη, που ανήκουν στην ένωση Gremi d'Hotels και έχουν προσλάβει άτομα με νοητική αναπηρία που συνδέονται με το AURA.

διαβάστε ακόμα

Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων
Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά
Έκθεση φωτογραφιών για τη δράση του John D.S. Pendlebury στη Μάχη της Κρήτης
Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Η Περίπτωση των Μάηδων της Μακρινίτσας
«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο