Ισπανία: Ο τουρισμός βάζει όριο στις δυνατότητες εξοικονόμησης ενέργειας

19-08-22 | ΚΟΣΜΟΣ

Μείωση κατά 3,7% παρουσιάζει η ζήτηση ενέργειας στην Ισπανία έπειτα από την εφαρμογή της νέας δέσμης μέτρων για την εξοικονόμηση ενέργειας, σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάζει το υπουργείο Οικολογικής Μετάβασης.

Ωστόσο, η υπουργός Οικολογικής Μετάβασης Teresa Ribera, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε, τόνισε ότι η υψηλή τουριστική δραστηριότητα στην Ισπανία αποτελεί τροχοπέδη για τη μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης.

Υπό αυτό το πρίσμα, η υπουργός ανέδειξε τα Κανάρια και τις Βαλεαρίδες ως τις περιοχές με τη χαμηλότερη ενεργειακή μείωση, ως αποτέλεσμα της τουριστικής δραστηριότητας.

Κατά την περίοδο από τις 8 έως τις 14 Αυγούστου, η ενεργειακή κατανάλωση στην Ισπανία μειώθηκε σε σύγκριση με την αμέσως προηγούμενη εβδομάδα, και παρά το γεγονός ότι η χώρα έχει διατυπώσει τη δέσμευσή της στην ΕΕ να μειώσει την ενεργειακή ζήτηση κατά 7%, η κυβέρνηση χαρακτήρισε τη μείωση 3,7% ως ικανοποιητική, με δεδομένη την τουριστική δραστηριότητα και το κύμα καύσωνα. Όπως δήλωσε η υπουργός, εάν αφαιρεθούν από την ενεργειακή εξίσωση τα Κανάρια και Βαλεαρίδες, η εξοικονόμηση ενέργειας θα μπορούσε να φτάσει στο 3,9%.

Η πληρότητα των τουριστικών καταλυμάτων στα Κανάρια είναι πολύ υψηλή καθόλη τη διάρκεια της χρονιάς, με συνεχή εισορή επισκεπτών. Παράγοντες όπως η καιρός ή η σεζόν δεν επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό την εισροή επισκεπτών, επομένως τα περιθώρια μείωσης κατανάλωσης ενέργειας από τους ταξιδιώτες είναι περιορισμένα.

διαβάστε ακόμα

«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο
Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο
Προβολή του Δήμου Αριστοτέλη και της Χαλκιδικής στη Γαλλία
Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη
ΠΟΞ προς Booking: Παραβιάζεται το νόμιμο δικαίωμα των Ελληνικών ξενοδοχείων στις προκαταβολές
Με πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air θα ταξιδέψει το Άγιο Φως σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας
ΔΥΠΑ | Ενεργοποιήθηκαν 8.575 επιταγές κοινωνικού τουρισμού τον Απρίλιο
Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την ΣΕΤΚΕ