Αναθεωρούνται προς τα κάτω οι προβλέψεις για την ισπανική οικονομία για το 2022 και 2023

28-07-22 | ΚΟΣΜΟΣ

ο ΑΕΠ στην Ισπανία αναμένεται να αυξηθεί κατά 4% το 2022, ενώ, για το επόμενο έτος, υπολογίζεται ότι η αύξηση θα είναι της τάξεως του 2% σύμφωνα με προβλέψεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ).

Να σημειωθεί ότι οι προβλέψεις αυτές εμφανίζονται μειωμένες σε σχέση με τις αντίστοιχες του Απριλίου κατά 0,8 και 1,3 ποσοστιαίες μονάδες, καθώς τότε το ΔΝΤ προέβλεπε ανάπτυξη, ύψους 4,8% και 3,3% για το 2022 και για το 2023, αντίστοιχα. Η αναθεώρηση, προς τα κάτω, των προβλέψεων του ΔΝΤ για την ανάπτυξη της οικονομίας της Ισπανίας, πραγματοποιήθηκε, λόγω της κλιμάκωσης του πολέμου στην Ουκρανία, καθώς και εξαιτίας της ανόδου των επιτοκίων του ευρώ.

Οι νέες προβλέψεις του ΔΝΤ φαίνονται λίγο πιο απαισιόδοξες σε σχέση με αυτές, που δημοσίευσε προσφάτως η ισπανική Κυβέρνηση, σύμφωνα με τις οποίες το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν θα αυξηθεί κατά 4,3% αυτό το έτος και κατά 2,7% το 2023.

Παρά το γεγονός ότι η Ισπανία, στη συγκεκριμένη αναθεώρηση των προβλέψεων του ΔΝΤ, εξακολουθεί να θεωρείται, ως η χώρα με την υψηλότερη ανάπτυξη, μεταξύ των μεγάλων ευρωπαϊκών οικονομιών, η χειροτέρευση των προβλέψεων από πλευράς του Ταμείου, αντικατοπτρίζει, σύμφωνα με μερίδα οικονομικών αναλυτών, την απότομη επιδείνωση των προοπτικών της ισπανικής οικονομίας, γεγονός που αντανακλάται και στις νέες προβλέψεις άλλων οργανισμών, όπως της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Τράπεζας της Ισπανίας.

Τέλος, αν οι εκτιμήσεις του ΔΝΤ επαληθευτούν, υπολογίζεται ότι η ισπανική οικονομία δε θα καταφέρει να ανακάμψει στα προ πανδημικά της επίπεδα έως το 2023.

Οι πληροφορίες προέρχονται από το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων στη Μαδρίτη.

 

 
 
 
 
 
 

διαβάστε ακόμα

«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο
Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο
Προβολή του Δήμου Αριστοτέλη και της Χαλκιδικής στη Γαλλία
Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη
ΠΟΞ προς Booking: Παραβιάζεται το νόμιμο δικαίωμα των Ελληνικών ξενοδοχείων στις προκαταβολές
Με πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air θα ταξιδέψει το Άγιο Φως σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας
ΔΥΠΑ | Ενεργοποιήθηκαν 8.575 επιταγές κοινωνικού τουρισμού τον Απρίλιο
Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την ΣΕΤΚΕ