Ο ισχυρός ρόλος του τουρισμού στην άνοδο της διεθνούς φήμης της οικονομίας της Ισπανίας

22-07-22 | ΚΟΣΜΟΣ

Με βάση την κατάταξη RepCore Nations 2022, που υλοποιήθηκε από την συμβουλευτική Reputation Lab, η Ισπανία καταλαμβάνει την 13η θέση καλύτερης φήμης, διεθνώς, μεταξύ των 60 ισχυρότερων οικονομιών του κόσμου, όπως τις κατατάσσει η G7.

Τα δυνατά σημεία της Ισπανίας, σύμφωνα με την συγκεκριμένη έρευνα, σχετίζονται κυρίως με τη δυναμική της στον κλάδο του τουρισμού και αφορούν τον τρόπο ζωής, την προσφορά επιλογών στον τομέα της ψυχαγωγίας-διασκέδασης, τη φιλικότητα των ανθρώπων της, τον πολιτισμό και τη γαστρονομία της. Επίσης, θετικά αξιολογείται η Ισπανία σε θέματα ηθικής και θεσμικής ποιότητας, όπως η αποτελεσματική διαχείριση δημόσιων πόρων, η αποτελεσματική διακυβέρνηση, η απουσία της διαφθοράς και η επικράτηση της διαφάνειας.

Στον αντίποδα, οι κυριότερες αδυναμίες της Ισπανίας αναφέρονται στην οικονομική και επιχειρηματική ανάπτυξη ή την τεχνολογική πρόοδο, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τη διεθνή αναγνώριση των εθνικών εμπορικών σημάτων και εταιριών. Εντοπίζονται, επιπλέον, αδυναμίες σε τομείς, όπως η ποιότητα του εκπαιδευτικού συστήματος και η εδραίωση ενός ευνοϊκού περιβάλλοντος για τις επιχειρήσεις.

Να σημειωθεί ότι η Ισπανία δέχθηκε καλύτερες αξιολογήσεις σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, ιδίως από την Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, το Βέλγιο, τη Γαλλία και την Σουηδία, ενώ τις χειρότερες βαθμολογήσεις αποκόμισε από την Κίνα, το Μαρόκο και την Αλγερία. Η στάση των δύο τελευταίων μπορεί να σχετίζεται με το μεταναστευτικό ζήτημα, τις πρόσφατες πολιτικές κρίσεις και την αλλαγή της θέσης της Κυβέρνησης αναφορικά με τη διαμάχη στη Δυτική Σαχάρα. Στην πρώτη θέση της κατάταξης, παγκοσμίως, βρίσκεται ο Καναδάς, ακολουθούμενος από την Ελβετία, τη Φινλανδία, τη Νορβηγία και την Σουηδία, ενώ στην τελευταία θέση της κατάταξης βρίσκεται η Ρωσία, εξαιτίας της εισβολής της στην Ουκρανία, συνοδευόμενη από το Ιράκ, το Ιράν και την Κίνα.

Οι πληροφορίες προέρχονται από το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων στη Μαδρίτη. 

 

διαβάστε ακόμα

Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων
Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά
Έκθεση φωτογραφιών για τη δράση του John D.S. Pendlebury στη Μάχη της Κρήτης
Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Η Περίπτωση των Μάηδων της Μακρινίτσας
«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο