Σε ανοδική τροχιά ο τουρισμός στη Βόρεια Μακεδονία

12-07-22 | ΚΟΣΜΟΣ

O αριθμός των τουριστών τον Απρίλιο στη Βόρεια Μακεδονία ήταν 47.617, εκ των οποίων το 34,8% ήταν εγχώριοι τουρίστες και το 65,2% ξένοι τουρίστες σύμφωνα με τα στοιχεία της Κρατικής Στατιστικής Υπηρεσίας.

Ο αριθμός των διανυκτερεύσεων τον Απρίλιο ήταν 98.979, εκ των οποίων το 36,8% ήταν από εγχώριους και το 63,2% από ξένους τουρίστες. Την περίοδο Ιανουαρίου - Απριλίου 2022, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, ο αριθμός των τουριστών αυξήθηκε κατά 66,1%. Ο αριθμός των εγχώριων τουριστών αυξήθηκε κατά 29,2%, ενώ των ξένων τουριστών κατά 114%. Την περίοδο Ιανουαρίου - Απριλίου 2022, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, ο αριθμός των διανυκτερεύσεων αυξήθηκε κατά 59,5%. Οι διανυκτερεύσεις των εγχώριων τουριστών αυξήθηκαν κατά 30,2%, ενώ οι διανυκτερεύσεις ξένων τουριστών αυξήθηκαν κατά 96,5%.

Στο μεταξύ, πραγματοποιήθηκε στα Σκόπια υπό την αιγίδα του Οικονομικού Επιμελητηρίου ΔΒΜ Τουρκίας “MATTO” και του Οικονομικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου του Fethiye της Τουρκίας, “FTSO”, εκδήλωση για τη συνεργασία μεταξύ της Βόρειας Μακεδονίας και της πόλης Fethiye στον τομέα του τουρισμού με στόχο την οικοδόμηση συνεργασίας μεταξύ των μελών των Επιμελητηρίων και ταξιδιωτικών γραφείων και από τις δύο χώρες, καθώς και την εγκαινίαση αεροπορικής γραμμής μεταξύ των Σκοπίων και του Dalaman (κοντά στο Fethiye).

(*) Τα στοιχεία προέρχονται από το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων στα Σκόπια. 

 

διαβάστε ακόμα

Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων
Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά
Έκθεση φωτογραφιών για τη δράση του John D.S. Pendlebury στη Μάχη της Κρήτης
Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Η Περίπτωση των Μάηδων της Μακρινίτσας
«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο
Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο
Προβολή του Δήμου Αριστοτέλη και της Χαλκιδικής στη Γαλλία
Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός