Τουρκικός τουρισμός | Πάνω από 10 εκατ. τουρίστες αναμένει το 2022 η Αττάλεια - επιπλέον πτήσεις από την Anex Γερμανίας

09-06-22 | ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερους από 10 εκατ. τουρίστες φιλοδοξεί να υποδεχτεί το 2022 η Αττάλεια, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Ομάδας Εργασίας Τουρισμού του Δημοτικού Συμβουλίου της Αττάλειας Ρετζέπ Γιαβούζ.

Παρά τον συνεχιζόμενο πόλεμο στην Ουκρανία, οι Ρώσοι τουρίστες που πήγαν στην Αττάλεια το 5άμηνο Ιανουαρίου-Μαΐου, ανέρχονται σε 376.000, έναντι 145.000 το αντίστοιχο 5άμηνο του 2020 και των 300.000 την ίδια περίοδο του 2021.

Εάν δεν είχε ξεσπάσει ο πόλεμος, ο αριθμός των Ρώσων τουριστών στην Αττάλεια το 2022 θα είχε ξεπεράσει το επίπεδο του 2019, σύμφωνα με τον κ.Γιαβούζ. Σημειώνεται ότι το 2019 πήγαν στην Αττάλεια 1,25 εκατομμύρια Ρώσοι.

Τον Μάιο, ο προορισμός υποδεχόταν καθημερινά 25 αεροπλάνα  από τη Ρωσία. Ο αριθμός των πτήσεων από τη Ρωσία προς την Αττάλεια αυξήθηκε περαιτέρω τον Ιούνιο. Μόνο την πρώτη εβδομάδα αυτού του μήνα, περισσότεροι από 100.000 Ρώσοι τουρίστες έφτασαν στην επαρχία με 452 πτήσεις, είπε ο κ.Γιαβούζ.

Τόσο οι τουρκικές αεροπορικές εταιρείες όσο και οι ρωσικοί αερομεταφορείς, μέσω του Σότσι, πραγματοποιούν πτήσεις μεταξύ των δύο χωρών. Ο αριθμός των πτήσεων αυξάνεται μέρα με τη μέρα, τόνισε.

2,4 εκατ. τουρίστες στο 5άμηνο

Τους πρώτους πέντε μήνες του 2022, περισσότεροι από 2,4 εκατομμύρια ξένοι τουρίστες επισκέφτηκαν την επαρχία, σημειώνοντας αύξηση 223% σε σχέση με ένα χρόνο πριν.

Μόνο τον Μάιο, η Αττάλεια υποδέχτηκε 1,2 εκατομμύρια επισκέπτες, αύξηση 297% σε ετήσια βάση.

Περίπου 596.000 Γερμανοί και 368.000 Ρώσοι έκαναν διακοπές στην επαρχία την περίοδο Ιανουαρίου-Μαίου.

Με βάση τα δεδομένα των τελευταίων 10 ετών, ανέφερε ο κ.Γιαβούζ, η Αττάλεια είναι πιθανό να δελεάσει 10,9 εκατομμύρια ξένους τουρίστες το 2022.

Πτήσεις από τον όμιλο Anex από Γερμανία

ο Όμιλος Anex Γερμανίας επεκτείνει το πρόγραμμα πτήσεων αυτό το καλοκαίρι από τη Γερμανία στην Αττάλεια. Όπως ανακοίνωσε, η τουρκική αεροπορική εταιρεία MGA (Mavi Gök Airlines), η οποία ανήκει στον όμιλο Anex Tourism (ATG), θα ξεκινήσει πτήσεις προς την Αττάλεια από τις 11 Ιουλίου, με δέκα συνολικά εβδομαδιαίες συνδέσεις από το Ντίσελντορφ, τη Φρανκφούρτη, το Ανόβερο, τη Νυρεμβέργη και τη Βιέννη.

Σύμφωνα με την εταιρεία, οι τουριστικοί πράκτορες Anex Tour, Bucher Reisen, Neckermann Reisen και Öger Tours μπορούν έτσι να παρέχουν περίπου 30.000 επιπλέον θέσεις στην Αττάλεια στα συστήματα κρατήσεων σε σύντομο χρονικό διάστημα.

διαβάστε ακόμα

Ανακαίνιση του κτηρίου της πρώην Φοιτητικής Εστίας του Παντείου - λειτούργησε αρχικά ως ξενοδοχείο
Αδελφοποίηση του δήμου Αίγινας με τον δήμο Tarpon Springs στη Φλόριντα
Σαντορίνη: Οι τρεις αιτίες για την κατολίσθηση στη Θηρασιά – Τι εκτίμησε ο Λέκκας
Αεροδρόμιο Σητείας | Ο καλύτερος Μάρτιος & το καλύτερο α' τρίμηνο των τελευταίων 9 ετών
Ξενοδοχείο μετατρέπεται σε επιπλωμένα διαμερίσματα στο Πευκί - Αποκατάσταση διατηρητέων με τουριστική χρήση στην Αίγινα
Δήμος Βιάννου | Μέτρα για τη λειψυδρία - Stop στις νέες πισίνες
Προορισμοί: ‘Εκθεση Φωτογραφίας στον Βόλο
Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος στον Κόζιακα
Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή
Η Ολυμπιακή Φλόγα από την Ελλάδα στη Γαλλία