Ισπανία | Εκστρατεία για την προώθηση βιώσιμων ταξιδιών στην ηπειρωτική χώρα και τα νησιά

08-06-22 | ΚΟΣΜΟΣ

Το Εθνικό Γραφείο Τουρισμού της Ισπανίας (Spain Tourism Board) ξεκίνησε εκστρατεία για τις βιώσιμες μορφές ταξιδιού στην ηπειρωτική χώρα και τα νησιά, ενώ τονίζει τη σημασία της εξερεύνησης πιο ήσυχων περιοχών της χώρας.

Η καμπάνια #SlowTravelSpain στοχεύει να παρουσιάσει δραστηριότητες και ταξίδια με χαμηλό περιβαλλοντικό αποτύπωμα, ώστε να εμπνεύσει ταξιδιώτες να απομακρυνθούν από μη βιώσιμες πρακτικές ταξιδιού και να απολαύσουν μια πιο «αυθεντική εμπειρία» της χώρας.

Εκπρόσωπος του Spain Tourism Board δήλωσε ότι μια βιώσιμη και ικανοποιητική επιλογή είναι ένα ταξίδι κατά μήκος του καλά συνδεδεμένου δικτύου τρένων, που δίνει την ευκαιρία στον ταξιδιώτη να δει το καταπράσινο τοπίο και να ανακαλύπτει μέρη της χώρας που δεν προσεγγίζονται με αεροπλάνο.

Εναλλακτικά, είπε, ο ταξιδιώτης μπορεί να συμμετέχει σε υπεύθυνες δραστηριότητες, από ποδηλασία στα βουνά της Σιέρα Νεβάδα έως πεζοπορία σε ένα εθνικό πάρκο.

Τους επόμενους μήνες, τα social media του Spain Tourism Board θα παρουσιάσουν διαφορετικές μορφές "slow" ταξιδιών σε περιοχές της Ισπανίας, που μέχρι τώρα υποδέχονται ελάχιστο τουρισμό.

Το Spain Tourism Board ενθαρρύνει τους ταξιδιώτες να χρησιμοποιήσουν το hashtag #ShowTravelSpain και να δημοσιεύσουν τις  ταξιδιωτικές εμπειρίες τους στο Facebook και στο Twitter, δίνοντας βραβεία στις «πιο εντυπωσιακές» συμμετοχές.

διαβάστε ακόμα

Αεροδρόμιο Σητείας | Ο καλύτερος Μάρτιος & το καλύτερο α' τρίμηνο των τελευταίων 9 ετών
Ξενοδοχείο μετατρέπεται σε επιπλωμένα διαμερίσματα στο Πευκί - Αποκατάσταση διατηρητέων με τουριστική χρήση στην Αίγινα
Δήμος Βιάννου | Μέτρα για τη λειψυδρία - Stop στις νέες πισίνες
Προορισμοί: ‘Εκθεση Φωτογραφίας στον Βόλο
Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος στον Κόζιακα
Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή
Η Ολυμπιακή Φλόγα από την Ελλάδα στη Γαλλία
«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες
Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»
Δήμος Αθηναίων: Αυξήθηκαν κατά 54% οι εντολές απομάκρυνσης παράνομων τραπεζοκαθισμάτων