Σαουδική Αραβία: Eπενδύσεις 200 δισ. δολ. για την υποδοχή 100 εκατ. τουριστών έως το 2030

07-06-22 | ΚΟΣΜΟΣ

Η Σαουδική Αραβία θα φιλοξενήσει το 116ο Εκτελεστικό Συμβούλιο του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού του ΟΗΕ στις 7 και 8 Ιουνίου στη Τζέντα, με περίπου 180 συμμετέχοντες σε όλο τον κόσμο. Στη διήμερη εκδήλωση θα συζητηθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την εφαρμογή των αποφάσεων και των συστάσεων του συμβουλίου για τη στήριξη του κλάδου.

 Αν και δέχτηκε σοβαρό πλήγμα μετά την πανδημία, ο τουριστικός τομέας αποδείχθηκε ανθεκτικός, με τις διεθνείς αφίξεις τουριστών σε ορισμένες περιοχές να αρχίζουν να υπερβαίνουν τα προ πανδημίας επίπεδα το 2022, σύμφωνα με τον UNWTO. Το Συμβούλιο θα καθορίσει την πιθανή ώθηση για τη διατήρηση της τουριστικής βιομηχανίας στην μετα-covid εποχή, διερευνώντας προκλήσεις και αναδυόμενες ευκαιρίες. Αποδεικνύοντας τη σημασία του, ο UNWTO βλέπει τον τομέα του τουρισμού ως μια από τις πιο κρίσιμες πτυχές της οικονομικής ανάπτυξης και βασικό πυλώνα για την ανάπτυξη.

Το Future of Tourism Survey διερεύνησε τη στάση απέναντι στα ταξίδια και τις προσδοκίες των καταναλωτών σε 11 χώρες σε όλο τον κόσμο, με συμμετοχή 14.000 ατόμων από την Κίνα, τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία, την Ινδία, την Ιαπωνία, τη Σαουδική Αραβία, το Μεξικό, τη Νότια Κορέα, την Ισπανία και τη Σουηδία. Σύμφωνα με έρευνα Future of Tourism Survey, οι Σαουδάραβες είναι οι πιο αισιόδοξοι για την προοπτική να κάνουν διακοπές ή επαγγελματικό ταξίδι στο εξωτερικό τους επόμενους έξι μήνες, αντανακλώντας τις ισχυρές επιδόσεις της σαουδαραβικής οικονομίας. Πρόσφατα, η Σαουδική Αραβία ανέβηκε από την 23η  στην 33η θέση  στον Παγκόσμιο  Δείκτη Ταξιδιωτικής και Τουριστικής Ανάπτυξης,  που δημοσιεύτηκε από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ. 

Όπως δήλωσε ο Υπουργός Τουρισμού Al-Khateeb, «η Σαουδική Αραβία είναι ένας ολοκαίνουργιος τουριστικός προορισμός. Ανοίξαμε τις πόρτες μας στον διεθνή τουρισμό λίγο πριν την πανδημία και γι' αυτό είμαστε πρόθυμοι και ικανοί να σκεφτόμαστε και να ενεργούμε με νέους και διαφορετικούς τρόπους. Ευθυγραμμίζοντας το όραμα, την ηγεσία και τους πόρους καταφέραμε να δημιουργήσουμε ένα νέο μοντέλο για τον τουρισμό που είναι πιο ανθεκτικό και πιο βιώσιμο από το σχεδιασμό».

Ο τουρισμός διαδραματίζει κρίσιμο ρόλο στο σχέδιο του Kingdom's Vision 2030 για οικονομική διαφοροποίηση. Ως αποτέλεσμα, οι αρχές της Σαουδικής Αραβίας σχεδιάζουν να επενδύσουν έως και 200 δισ. δολ. και να υποδεχθούν 100 εκατ. επισκέπτες έως το 2030, ενώ το μεγαλεπήβολο αναπτυξιακό πρόγραμμα Όραμα 2030 στοχεύει να αυξήσει τη συνεισφορά του τουριστικού τομέα στο ακαθάριστο εγχώριο προϊόν στο 10%, με τη δημιουργία θέσεων εργασίας και την κατασκευή πρόσθετων τουριστικών εγκαταστάσεων.

Οι πληροφορίες προέρχονται από το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων στην Τζέντα.

 

διαβάστε ακόμα

«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο
Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο
Προβολή του Δήμου Αριστοτέλη και της Χαλκιδικής στη Γαλλία
Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη
ΠΟΞ προς Booking: Παραβιάζεται το νόμιμο δικαίωμα των Ελληνικών ξενοδοχείων στις προκαταβολές
Με πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air θα ταξιδέψει το Άγιο Φως σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας
ΔΥΠΑ | Ενεργοποιήθηκαν 8.575 επιταγές κοινωνικού τουρισμού τον Απρίλιο
Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την ΣΕΤΚΕ