Μαδρίτη: "Χάος" στους δρόμους από τουρίστες που γλεντούν - «Λέμε ναι στον τουρισμό αλλά όχι με αυτή τη μορφή»

10-05-22 | ΚΟΣΜΟΣ

Οι γειτονιές της Μαδρίτης διαμαρτύρονται για τη μεγάλη συρροή τουριστών οι οποίοι προκαλούν θόρυβο και ταραχές στους δρόμους της πόλης εξαιτίας της υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ.

Οι κάτοικοι κάνουν λόγο για σοβαρό συνωστισμό και ηχορύπανση σε διαφορετικά σημεία του κέντρου της πόλης, λόγω της έντονης νυχτερινής διασκέδασης των τουριστών.

Η συσσώρευση σκουπιδιών, ο υπερβολικός θόρυβος και η βία στους δρόμους είναι οι κύριες προκλήσεις που αντιμετωπίζει ήδη η πρωτεύουσα, καθώς και άλλες μεγάλες πόλεις της Ισπανίας, όπως η Βαρκελώνη και η Πάλμα, σε μια χρονιά τουριστικής ανάκαμψης η οποία, όπως φαίνεται, θα έχει τα αρνητικά χαρακτηριστικά των εποχών προ πανδημίας.

Σύμφωνα με τη Madridiario, οι τοπικοί σύλλογοι όπως οι SOS Malasaña ή El Organillo de Chamberí Neighborhood Association καταγγέλλουν τη μη συμμόρφωση των χώρων διασκέδασης με τους κανονισμούς, καθώς η εξυπηρέτηση των τουριστών γίνεται... στο δρόμο, καθώς και τον ανεξέλεγκτον πολλαπλασιασμό των ξενοδοχείων, ξενώνων και ενοικιαζόμενων διαμερισμάτων που δημιουργούν «υπερβολικό συνωστισμό».

Το κέντρο της πόλης είναι κορεσμένο και δεν υπάρχει φυσικός χώρος, καταγγέλουν οι κάτοικοι. Όπως αναφέρουν, τα μπαρ, τα οποία σερβίρουν ποτά στον δρόμο, οδηγούν τους κατοίκους να μένουν στο σπίτι μέρα και νύχτα, ενώ οι γειτονιές έχουν γεμίσει με ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα καταλύματα.

«Λέμε ναι στον τουρισμό, ο οποίος είναι γοητευτικός, όμως όχι με αυτή τη μορφή επειδή πλήττει την ποιότητα ζωής των γειτονιών, επισημαίνουν οι κάτοικοι.

 

 

διαβάστε ακόμα

Κρήτη | Φιλοξενία τουριστικών πρακτόρων από τη Ν. Αφρική και πανεπιστημιακού/αρθρογράφου ΑμεΑ
Επικυρώθηκε ο πίνακας επιτυχόντων στο πρόγραμμα κατάρτισης στο επάγγελμα του ξεναγού στο Α.Π.Θ.
Booking.com | Όλες οι νέες τάσεις στα οικογενειακά ταξίδια το 2024: Α.Ι., νταντάδες στις διακοπές και οι νέοι jet setters
Τα 4 ξενοδοχειακά deals στο α΄ 4μηνο του 2024
ΣΥΡΙΖΑ | Κίνδυνος απώλειας γαλάζιων σημαιών από τις ελληνικές παραλίες
KAYAK: Το Ηράκλειο Κρήτης στους 10 πιο περιζήτητους προορισμούς των Γερμανών για το καλοκαίρι του 2024
Δεύτερο Elia Lesvos Confest "Ελαιόλαδο και Υγεία" - φιλοξενείται σε ελαιοτριβείο της οικογένειας Ελύτη
Transavia France: Νέα χειμερινή σύνδεση Τουλούζη – Ντουμπάι - Αθήνα
Βενετία | Το τέλος εισόδου απέφερε στο Δήμο έσοδα 7 μηνών μέσα σε 8 ημέρες!
Τζουμέρκα | Πώς ο «Μύλος Κλίφκης» θα μετατραπεί σε χώρο εστίασης, αναψυχής και εναλλακτικού τουρισμού