Bόρεια Μακεδονία: Προσδοκίες για αύξηση των ξένων τουριστών έως 30%

09-05-22 | ΚΟΣΜΟΣ

Η ίδρυση της νέας αεροπορικής γραμμής Βελιγράδι-Αχρίδα, καθώς επίσης και η ανακοίνωση της Wizz Air για αεροπορική σύνδεση με διάφορους προορισμούς σε Αδριατική και Σλοβενία αναμένεται να αυξήσουν τον αριθμό των τουριστών, σύμφωνα με τον Οργανισμό Προώθησης και Στήριξης του Τουρισμού στη Βόρεια Μακεδονία.

Οι προσδοκίες είναι ότι, το 2022 θα υπάρξει αύξηση των ξένων τουριστών κατά 20% έως 30% και των διανυκτερεύσεων, που σημαίνει πάνω από 2,5 εκατ. διανυκτερεύσεις. Έχουν επιβεβαιωθεί πτήσεις από την Πολωνία, την Τουρκία, τις Κάτω Χώρες και συνδυασμένες από Σερβία, Βουλγαρία, Σλοβενία, Ισραήλ και Γερμανία. Αναμένονται δε περισσότεροι τουρίστες από Τουρκία, Σερβία, Πολωνία, Αλβανία, Βουλγαρία και Κόσοβο.

Εξάλλου, σύμφωνα με τα στοιχεία της Κρατικής Στατιστικής Υπηρεσίας της γειτονικής χώρας, ο αριθμός των τουριστών τον Φεβρουάριο ήταν 35.642, εκ των οποίων το 46,9% ήταν εγχώριοι τουρίστες και το 53,1% ήταν ξένοι τουρίστες. Ο αριθμός των διανυκτερεύσεων τον Φεβρουάριο του 2022 ήταν 76.536, εκ των οποίων το 45,9% ήταν από εγχώριους και το 54,1% από ξένους τουρίστες. Κατά την περίοδο Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου, σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι, ο αριθμός των τουριστών αυξήθηκε κατά 34,7%. αριθμός των εγχώριων τουριστών αυξήθηκε κατά 13,3% και αυτός των ξένων τουριστών αυξήθηκε κατά 66,2%. Την περίοδο Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου, σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι, ο αριθμός των διανυκτερεύσεων αυξήθηκε κατά 30,9%. Ο αριθμός των διανυκτερεύσεων από εγχώριους τουρίστες αυξήθηκε κατά 14,6%, ενώ εκείνοι των ξένων τουριστών αυξήθηκαν κατά 54,1%.

Οι πληροφορίες προέρχονται από το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων Σκοπίων.

 

 
 
 
 
 
 

διαβάστε ακόμα

Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων
Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά
Έκθεση φωτογραφιών για τη δράση του John D.S. Pendlebury στη Μάχη της Κρήτης
Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Η Περίπτωση των Μάηδων της Μακρινίτσας
«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο