Ταϊλάνδη | Τουρισμός: Έμφαση πλέον στην ποιότητα

08-05-22 | ΚΟΣΜΟΣ

Παρότι η τουριστική βιομηχανία αντιπροσωπεύει συνήθως άνω του 12% του ΑΕΠ της Ταϊλάνδης και, πριν την πανδημία, έως και 40 εκατομμύρια διεθνείς ταξιδιώτες επισκέπτονταν τη χώρα ετησίως, η κυβέρνηση  της χώρας θεωρεί ότι η Ταϊλάνδη πρέπει να μετατοπίσει το βάρος στον τομέα αυτό από την ποσότητα στην ποιότητα.

Κρίνει ότι χώρα πρέπει να δώσει μεγαλύτερη προσοχή στην προσέλκυση ταξιδιωτών με υψηλή αγοραστική δύναμη, σε αντίθεση με τη μέχρι προ πανδημίας εξάρτηση από τον μαζικό τουρισμό.

Για τη φετινή περίοδο διατυπώνονται ανησυχίες ότι η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία θα επηρεάσει το στόχο ως προς τις αφίξεις ξένων τουριστών αυτό το έτος, καθώς οι Ρώσοι τουρίστες αποτελούσαν περί το 3,7% (1.5 εκατ. τουρίστες) των τουριστικών αφίξεων στην προ πανδημίας εποχή, συνεισφέροντας 5.4% (3.3 δισ. δολάρια) τουριστικού συναλλάγματος (τιμές 2019).

Να σημειωθεί ότι ο υπουργός Οικονομικών σκιαγράφησε οκτώ τομείς στους οποίους πρέπει να επικεντρωθεί η χώρα για να βελτιώσει τη συνολική ανταγωνιστικότητά της την επόμενη δεκαετία.

Ένας από τους τομείς αυτούς είναι η προώθηση της βιομηχανίας υγείας και ευεξίας, τομείς με εξαιρετικές δυνατότητες στη χώρα. Ήδη ο ιδιωτικός τομέας έχει αναλάβει την πρωτοβουλία να ενσωματώσει για παράδειγμα τις τάσεις υγείας και ευεξίας και διαβίωσης μεταξύ των ηλικιωμένων στο επιχειρηματικό τους μοντέλο. Ενδεικτικά, έχει ενταχθεί στον σχεδιασμό η κατασκευή ειδικών κατοικιών για να καλύψουν τις ανάγκες ηλικιωμένων αλλοδαπών που αναζητούν μακρόχρονη διαμονή στην Ταϊλάνδη.

Οι πληροφορίες προέρχονται από το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων στην Μπανγκόγκ.

διαβάστε ακόμα

«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο
Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο
Προβολή του Δήμου Αριστοτέλη και της Χαλκιδικής στη Γαλλία
Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη
ΠΟΞ προς Booking: Παραβιάζεται το νόμιμο δικαίωμα των Ελληνικών ξενοδοχείων στις προκαταβολές
Με πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air θα ταξιδέψει το Άγιο Φως σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας
ΔΥΠΑ | Ενεργοποιήθηκαν 8.575 επιταγές κοινωνικού τουρισμού τον Απρίλιο
Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την ΣΕΤΚΕ