H Ισπανία ως συνδετικός κρίκος της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Κεντρική Αμερική

07-05-22 | ΚΟΣΜΟΣ

Εκδήλωση, με τίτλο, “Sustainable logistics and transport”,  πραγματοποιήθηκε στην Ισπανία υπό τη διοργάνωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Επιμελητηρίου Eμπορίου της χώρας (Cámara de Comercio de España), με φυσική παρουσία για περιορισμένο αριθμό στοχευμένων προσκεκλημένων στις κεντρικές εγκαταστάσεις του τελευταίου, καθώς και σε διαδικτυακή μορφή για ευρύτερο κοινό.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με αφορμή την 10η επέτειο της υπογραφής της Ενωσιακής Συμφωνίας μεταξύ της Ε.Ε. και της Κεντρικής Αμερικής, στο πλαίσιο του προγράμματος #EUCA_Trade program, που χρηματοδοτείται από την Ε.Ε., με στόχο την υποστήριξη της εφαρμογής του Εμπορικού Πυλώνα της εν λόγω συμφωνίας και της διασποράς των εμπορικών και επενδυτικών ευκαιριών μεταξύ των δύο περιοχών

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, υπογραμμίστηκαν τα πλεονεκτήματα της Συμφωνίας της Συνεργασίας της Ε.Ε. με την Κεντρική Αμερική, η οποία αποσκοπεί στην ενδυνάμωση του πολιτικού διαλόγου, της συνεργασίας και των εμπορικών σχέσεων των δύο αυτών περιοχών. Χαρακτηριστικό είναι ότι, το 2020, η Ε.Ε. ήταν ο δεύτερος εμπορικός συνεργάτης της Κεντρικής Αμερικής, με συνολική αξία εμπορικών ροών 10,7 δισ. ευρώ. Παράλληλα, τονίστηκε, ιδιαιτέρως, ότι η Ισπανία μπορεί να λειτουργήσει ως συνδετικός κρίκος της Ε.Ε. με την Κεντρική Αμερική και έγινε λόγος για την ηγετική της θέση στον τομέα των υποδομών, καθώς, όπως συχνά μνημονεύτηκε και στο συνέδριο, η Ισπανία ανήκει στις 10 καλύτερες χώρες παγκοσμίως, σε όρους υποδομών.

Συνολικά, κύριο θέμα της εκδήλωσης αποτέλεσαν οι μεταφορές, η βιώσιμη εφοδιαστική αλυσίδα και η δημιουργία ισχυρών υποδομών, που θα ωφελήσουν την οικονομία και θα προάγουν την ευημερία, δίνοντας έμφαση στην ανάγκη για εύρεση καινοτόμων λύσεων.

Επιπροσθέτως, ορισμένα στοιχεία, που τονίστηκαν στην εκδήλωση, ήταν τα ακόλουθα:

-Στόχος της βιώσιμης εφοδιαστικής αλυσίδας είναι να μειωθούν οι εκπομπές ρύπων, όχι όμως και η κινητικότητα.

-Το ζητούμενο στις μεταφορές είναι η αρμονική συνύπαρξη και συμπόρευση βιωσιμότητας και αποτελεσματικότητας.

-Οι αποτελεσματικές εφοδιαστικές αλυσίδες θα έχουν ως προστιθέμενο αποτέλεσμα την προσέλκυση επενδύσεων.

-Η οικολογική μετάβαση και η ψηφιακός μετασχηματισμός θα επιτευχθούν μέσω της καινοτομίας και της εκτεταμένης χρήσης των νέων τεχνολογιών.

Τέλος, δόθηκε έμφαση στην πληθώρα επιχειρηματικών ευκαιριών, που αναδύονται στον κλάδο των μεταφορών και της εφοδιαστικής αλυσίδας στην περιοχή της Κεντρικής Αμερικής, παρά τις προκλήσεις, που μπορεί να εμφανίζονται και αναλύθηκαν τα μέσα χρηματοδότησης για την υλοποίηση παρόμοιων έργων.

 

 
 
 
 

διαβάστε ακόμα

Ο συναυλιακός τουρισμός απογειώνει δαπάνες και ζήτηση για διεθνή ταξίδια – «Κλειδί» οι νεότερες γενιές ταξιδιωτών
Τέλος οι Ινσταγκραμικές φωτογραφίες – Οι ταξιδιώτες επιζητούν αληθινές εικόνες ξεκούραστων διακοπών
Πάνω από τις μισές ταξιδιωτικές εταιρίες σχεδιάζουν να επενδύσουν στην A.I.
Τουρισμός | Αυξάνονται οι πρώιμες κρατήσεις για το 2025- Πρώτοι οι Βρετανοί στις κρατήσεις για το α' τρίμηνο
Διευθυντές Ξενοδοχείων Κρήτης | Σεμινάριο για την προστασία των ξενοδοχείων από τρομοκρατική επίθεση ή φυσική καταστροφή
Συνεργασία κοινού κωδικού των Aegean Airlines και Saudia
ASTERIA: Αναβιώνει ο θρυλικός προορισμός της Αθηναϊκής Ριβιέρας
«Απόβαση» 100.000 επισκεπτών το Πάσχα στην Κρήτη
Νέος νόμος για μουσική στα ξενοδοχεία: Εταιρεία παροχής μουσικής παρέχει ελληνική & ξένη μουσική σύμφωνα με την ποσόστωση που απαιτείται
Air France | Η Καλαμάτα νέος προορισμός το καλοκαίρι