Ταϊλάνδη: Νέο τουριστικό τέλος για την είσοδο στη χώρα

05-05-22 | ΚΟΣΜΟΣ

Μία συναρπαστική άνοιξη ξεκίνησε για τους ταξιδιώτες παγκοσμίως, ακόμη και για εκείνους που ελπίζουν να επισκεφθούν ξανά περιοχές της Ασίας και του Ειρηνικού.

Με εξαίρεση την Ιαπωνία, οι περισσότερες μεγάλες χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Σιγκαπούρης, του Βιετνάμ, της Ταϊλάνδης και της Μαλαισίας έχουν ανοίξει ξανά για τους επισκέπτες. Επίσης, οι περισσότερες χώρες έχουν πλέον καταργήσει και την απαίτηση τεστ κορωνοϊού, θέλοντας μεταξύ άλλων να μην επιβαρύνουν τον ταξιδιώτη που επιστρέφει.

Η Ταϊλάνδη ωστόσο, αποφάσισε να εμφανίσει μια νέα χρέωση που συζητείται εδώ και χρόνια, όχι πολύ ευνοϊκά όπως αναφέρουν τα ξένα μέσα και η οποία μπορεί να περιπλέξει ξανά τα ταξίδια. Παρά τις εξαιρετικά θετικές εξελίξεις της Ταϊλάνδης τους τελευταίους μήνες, οι αρμόδιοι επιβεβαίωσαν τα σχέδιά τους προχωρήσουν τελικά στην επιβολή του νέου τουριστικό τέλος. 

Η Ταϊλάνδη ξεκινά με χρέωση επισκεπτών 8,30 ευρώ

Δεν είναι καθόλου άτοπο ή απροσδόκητο για τις χώρες να εφαρμόζουν σήμερα τέλη επισκεπτών στη σημερινή εποχή. Είτε στο όνομα της βιωσιμότητας, είτε επειδή παραδειγματίζονται από άλλες χώρες.

Η Νέα Ζηλανδία για παράδειγμα, εφαρμόζει το τουριστικό τέλος ETA με στόχο τη βιωσιμότητα, για να αντισταθμίσει τον αντίκτυπο των επισκεπτών. Από πλευράς της, η Ευρώπη θα ξεκινήσει το δικό της τέλος επισκεπτών ETIAS το 2023 για να παρέχει ένα καλύτερο σύστημα προληπτικής ασφάλειας, ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες εφαρμόζουν το ESTA.

Η χρέωση των 300 THB της Ταϊλάνδης, δηλαδή περίπου 8,30 ευρώ, έχει ως αιτιολογία την κάλυψη της υγειονομικής περίθαλψης για τους επισκέπτες. Το νέο τέλος θα εισπράττεται κατά την κράτηση των εισιτηρίων, με ανακατεύθυνση στον ιστότοπο της κυβέρνησης.

Στη συνέχεια, οι επιβάτες θα πρέπει να εκτυπώσουν την απόδειξη ότι το τέλος έχει καταβληθεί και να το παρουσιάσουν κατά την άφιξη. Δεν είναι σαφές εάν το τέλος θα αντικαταστήσει τις τρέχουσες απαιτήσεις για την παροχή υγειονομικής κάλυψης για το ταξίδι.

Αν και η συζήτηση για την ημερομηνία έναρξης επιβολής του εν λόγω τέλους είναι μακρά, σύμφωνα με την κυβέρνηση της Ταϊλάνδης, η εφαρμογή του θα ξεκινήσει εν τέλει μεταξύ Αυγούστου και Σεπτεμβρίου. 

 

 
 
 
 
 
 

διαβάστε ακόμα

Η Χαβάη ψήφισε νόμο για τον περιορισμό των βραχυπρόθεσμων μισθώσεων
Ο τουρισμός εισέφερε 215 δισ. ευρώ στην οικονομία της Ιταλίας το 2023
Τουρκικός τουρισμός | Ρεκόρ αφίξεων το α' 4μηνο στην Αττάλεια
Πεζοπορικές ξεναγήσεις στο Βόλο από το Μάιο έως το Σεπτέμβριο
Προβολή της Αθήνας και της Σκύρου σε γερμανόφωνο περιοδικό
Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων