Βαρκελώνη: Οι φορείς ξεκινούν αγώνα κατά των παράνομων τουριστικών καταλυμάτων

26-04-22 | ΚΟΣΜΟΣ

Με την τουριστική ανάκαμψη να βρίσκεται ήδη σε επίπεδα προ πανδημίας, έπειτα από την πολύ καλή εικόνα τουριστικής κίνησης των εορτών για τον ισπανικό τουρισμό, ορισμένες παράνομες δραστηριότητες που συνδέονται με τον τουριστικό κλάδο στη Βαρκελώνη, τίθενται και πάλι στο τραπέζι των συζητήσεων.

Η τουριστική ένωση Futur της Βαρκελώνης έθεσε το ζήτημα αυτό σε συνάντηση στρογγυλής τραπέζης που είχε με τοπικούς τουριστικούς φορείς, με στόχο να αντιμετωπισθεί όσο το δυνατόν συντομότερα.

Όπως μεταδίδει η ισπανική La Vanguardia, τα παράνομα τουριστικά διαμερίσματα, τα υπενοικιαζόμενα δωμάτια, η επιστροφή του «top manta» (πώληση πειρατικών ειδών) και άλλες παράτυπες δραστηριότητες όπως τα «pedicabs» ή η πώληση ποτών από πλανόδιους —lateros— είναι οι κύριες ανησυχίες για τον τουρισμό της Βαρκελώνης.

Οι εκπρόσωποι των φορέων τόνισαν ότι ο συστηματικός πολλαπλασιασμός των τουριστικών διαμερισμάτων και των δωματίων που ενοικιάζονται παράνομα, παρά τα μέτρα που έχουν εγκριθεί από το δημοτικό συμβούλιο για την εξάλειψή τους, παραμένουν.

Η Ένωση Τουριστικών Διαμερισμάτων Βαρκελώνης, Apartur, ανέφερε ότι παρά το γεγονός ότι δεν έχουν εκδοθεί νέες άδειες τα τελευταία 15 χρόνια στην περιοχή Ciutat Vella, τα τουριστικά σπίτια δεν σταματούν να πολλαπλασιάζονται στις πλατφόρμες κρατήσεων.

διαβάστε ακόμα

Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων
Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά
Έκθεση φωτογραφιών για τη δράση του John D.S. Pendlebury στη Μάχη της Κρήτης
Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Η Περίπτωση των Μάηδων της Μακρινίτσας
«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο