Ποιος είναι ο πιο δημοφιλής προορισμός για μοναχικούς Αμερικανούς ταξιδιώτες

21-04-22 | ΚΟΣΜΟΣ

Αύξηση της τάξεως του 20% παρατηρείται τον τελευταίο χρόνο στα ταξίδια των σόλο ταξιδιωτών, τουλάχιστον στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το Overseas Adventure Travel (O.A.T.), ηγέτη στα εξατομικευμένα μικρά ομαδικά και σόλο ταξίδια για Αμερικανούς ηλικίας 50+, η Αφρική είναι η πιο δημοφιλής επιλογή για όσους ταξιδεύουν για πρώτη φορά μόνοι τους.

Ειδικότερα, οι 4 αφρικανικοί προορισμοί είναι πρώτοι στους κορυφαίους προορισμούς περιπέτειας, αφού σύμφωνα με το Ο.Α.Τ., πολλοί άνθρωποι που ονειρεύονται να επισκεφθούν την Αφρική δεν θέλουν να το αναβάλουν άλλο. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι το 53% του συνόλου των ταξιδιωτών του Ο.Α.Τ. είναι σόλο ταξιδιώτες, ενώ από αυτούς το 80% είναι γυναίκες. Το ποσοστό αυτό καταδεικνύει ότι από το 2019, έχει σημειωθεί αύξηση 19,5% στον αριθμό των μεμονωμένων ταξιδιωτών ενώ για το 2022 και το 2023, έχουν κάνει κράτηση με την εταιρεία 41.444 σόλο ταξιδιώτες. Αξίζει να σημειωθεί ότι μεταξύ 2015 και 2021, έχουν ταξιδέψει με το Ο.Α.Τ. πάνω από 120.000 σόλο ταξιδιώτες.

Οι 4 κορυφαίες περιπέτειες για Αμερικανούς τουρίστες που ταξιδεύουν πρώτη φορά μόνοι τους, είναι η εκδρομή Μποτσουάνα, Ζάμπια & Σαφάρι στη Ζιμπάμπουε, με 3.132 ταξιδιώτες να έχουν κάνει κράτηση έως το 2023, εκ των οποίων οι 1.594 είναι σόλο, Μαρόκο-Σαχάρα, με 2.629 ταξιδιώτες, εκ των οποίων 1.415 είναι σόλο,  Αίγυπτος και Νείλος, 3.495 ταξιδιώτες με 1.739 ταξιδιώτες σόλο και Σαφάρι Κένυας και Τανζανίας, 1.568 ταξιδιώτες εκ των οποίων 760 είναι σόλο.

Άλλοι κορυφαίοι προορισμοί για όσους ταξιδεύουν για πρώτη φορά μόνοι τους περιλαμβάνουν την Ιαπωνία, τη Νέα Ζηλανδία, την Ισλανδία, την Αυστραλία και την Ιταλία.

Συμπερασματικά, η αύξηση αυτή σε ένα τόσο μεγάλο κομμάτι της τουριστικής αγοράς, αντιστοιχεί σε παγκόσμια αύξηση, προτρέποντας τους προορισμούς να εμπλουτίσουν τις παροχές τους για τους σόλο ταξιδιώτες που ολοένα και αυξάνονται, εφόσον η πανδημία του κορωνοϊού τους "απέδειξε" ότι όταν αναβάλλουν τα ταξιδιωτικά τους σχέδια για αργότερα, αυτά μπορεί να αποτραπούν τελείως από αναπάντεχες, εξαιρετικές συνθήκες. 

 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 

 
 
 

διαβάστε ακόμα

Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη
ΠΟΞ προς Booking: Παραβιάζεται το νόμιμο δικαίωμα των Ελληνικών ξενοδοχείων στις προκαταβολές
Με πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air θα ταξιδέψει το Άγιο Φως σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας
ΔΥΠΑ | Ενεργοποιήθηκαν 8.575 επιταγές κοινωνικού τουρισμού τον Απρίλιο
Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την ΣΕΤΚΕ
MyCoast: | Η νέα ψηφιακή εφαρμογή για την τήρηση της νομιμότητας σε αιγιαλό και παραλίες
Τουρισμός | "Διασκεδάστε με σεβασμό" στις Βαλεαρίδες Νήσους - η νέα καμπάνια για υπευθυνότητα των τουριστών
Έρευνα: Μεγαλώνει το «παράθυρο» κρατήσεων στα ταξίδια – Η Ευρώπη πρωταθλήτρια