8 νέα πυρηνικά εργοστάσια στη Βρετανία έως το 2030

18-04-22 | ΚΟΣΜΟΣ

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου διαμόρφωσε τη νέα Στρατηγική Ενεργειακής Ασφάλειας που στοχεύει στην ενίσχυση της ενεργειακής ανεξαρτησίας της χώρας, στο πλαίσιο της αύξησης παγκόσμιων τιμών ενέργειας, που προκλήθηκαν από την αύξηση της ενεργειακής ζήτησης μετά την πανδημία καθώς και από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Η νέα Στρατηγική βασίζεται στο «Σχέδιο δέκα σημείων για μια πράσινη βιομηχανική επανάσταση» και στη «Στρατηγική καθαρού μηδενός» και φιλοδοξεί, σύμφωνα με τη βρετανική κυβέρνηση, να καταστεί καταλυτική για τον απογαλακτισμό της Βρετανίας από τα ορυκτά καύσιμα και να ενισχύσει τις διαφορετικές πηγές εγχώριας ενέργειας, με μακροπρόθεσμο στόχο την όσο το δυνατόν μικρότερη εξάρτηση του Ηνωμένου Βασιλείου από τις εισαγωγές ενέργειας. Η Στρατηγική περιλαμβάνει την σημαντική συμβολή της πυρηνικής ενέργειας στο μελλοντικό ενεργειακό μίγμα του Ηνωμένου Βασιλείου, καθώς προβλέπει την κατασκευή έως και οκτώ νέων πυρηνικών αντιδραστήρων έως το 2030 και ταυτόχρονη αύξηση της παραγωγής ενέργειας από ΑΠΕ, μέσω αιολικών και ηλιακών μονάδων, καθώς και ενεργειακών πόρων υδρογόνου.

Σύμφωνα με το σχετικό σχεδιασμό, έως το 95% της ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας θα μπορούσε να αντλείται από πηγές με χαμηλό αποτύπωμα άνθρακος έως το 2030.

Oι πληροφορίες προέρχονται από το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων στο Λονδίνο.

διαβάστε ακόμα

Ο συναυλιακός τουρισμός απογειώνει δαπάνες και ζήτηση για διεθνή ταξίδια – «Κλειδί» οι νεότερες γενιές ταξιδιωτών
Τέλος οι Ινσταγκραμικές φωτογραφίες – Οι ταξιδιώτες επιζητούν αληθινές εικόνες ξεκούραστων διακοπών
Πάνω από τις μισές ταξιδιωτικές εταιρίες σχεδιάζουν να επενδύσουν στην A.I.
Τουρισμός | Αυξάνονται οι πρώιμες κρατήσεις για το 2025- Πρώτοι οι Βρετανοί στις κρατήσεις για το α' τρίμηνο
Διευθυντές Ξενοδοχείων Κρήτης | Σεμινάριο για την προστασία των ξενοδοχείων από τρομοκρατική επίθεση ή φυσική καταστροφή
Συνεργασία κοινού κωδικού των Aegean Airlines και Saudia
ASTERIA: Αναβιώνει ο θρυλικός προορισμός της Αθηναϊκής Ριβιέρας
«Απόβαση» 100.000 επισκεπτών το Πάσχα στην Κρήτη
Νέος νόμος για μουσική στα ξενοδοχεία: Εταιρεία παροχής μουσικής παρέχει ελληνική & ξένη μουσική σύμφωνα με την ποσόστωση που απαιτείται
Air France | Η Καλαμάτα νέος προορισμός το καλοκαίρι