Madrid Futuro | Πρωτοβουλία για την υποστήριξη και των επιχειρήσεων εστίασης στη Μαδρίτη

17-04-22 | ΚΟΣΜΟΣ

H Madrid Futuro αφορά μία πρωτοβουλία, η οποία έχει γίνει αρκετά γνωστή τον τελευταίο χρόνο στην ισπανική πρωτεύουσα.

Ουσιαστικά πρόκειται για την σύσταση ενός οργανισμού μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, στον οποίο συμμετέχουν πάνω από 90 ισχυρές ισπανικές επιχειρήσεις, που ενδιαφέρονται για το μέλλον της πόλης, υπό την βλέψη της πανδημίας. Ενδεικτικά παραδείγματα κραταιών εταιριών, που λαμβάνουν μέρος σε αυτήν την πρωτοβουλία είναι οι Acciona, Santander, Iberdrola, Telefónica και CaixaBank.

Μέσω των δράσεων που αναλαμβάνει, επιδιώκει να μετριάσει τις επιπτώσεις της πανδημίας στην πόλη, να επιταχύνει την οικονομική και κοινωνική της ανάκαμψη, όπως και μακροπρόθεσμα να μετατρέψει τη Μαδρίτη σε σημείο αναφοράς της παγκόσμιας πραγματικότητας. Σε αυτό το πλαίσιο, οι βασικοί άξονες των δραστηριοτήτων της στρέφονται στην υγεία - ευημερία, στoν αθλητισμό, στην προώθηση της ισπανικής γλώσσας - κουλτούρας και στην προαγωγή της Μαδρίτης σε πρωτεύουσα βιωσιμότητας και ψηφιοποίησης. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Δημαρχείο της πόλης υποστηρίζει έμπρακτα αυτή την πρωτοβουλία, καθώς συνεργάζεται με την Madrid Futuro για την υλοποίηση των δράσεών της.

Μία από τις δραστηριότητες, που ανέλαβε, είναι η δημιουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας Barra Digital, χάρη στην οποία οι επιχειρήσεις του κλάδου της εστίασης, που επλήγη σημαντικά από την έναρξη της πανδημίας, μπορούν να αποκτήσουν ηλεκτρονική παρουσία. Η υποστήριξη της Madrid Futuro, στην εν λόγω πλατφόρμα, πραγματοποιείται με τρεις τρόπους: α) μέσω εκπαιδευτικών βίντεο, τα οποία αναλύουν με απλό τρόπο τα απαραίτητα εργαλεία για να μπορέσει η επιχείρηση να αποκτήσει ψηφιακή μορφή, β) μέσω ενός ψηφιακού εθελοντή, που θα στηρίξει τον επιχειρηματία σε ό,τι χρειαστεί και γ) μέσω διάφορων πλεονεκτημάτων, που θα δώσουν ώθηση στην επιχείρηση να ενταχθεί στον ψηφιακό χώρο.

Επιπλέον, υλοποιήθηκε η πρωτοβουλία Re-Planta Madrid, στην οποία μπορούσαν να συνεισφέρουν άμεσα και οι πολίτες της Μαδρίτης, συμμετέχοντας στην φύτευση 10.000 δέντρων για την ανάκαμψη της περιοχής, που κλήθηκε να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις του καιρικού φαινομένου Filomena τον περυσινό Ιανουάριο, το οποίο προκάλεσε ζημίες σε περισσότερα από 700.000 δέντρα της πόλης. Αυτή η δράση έγινε σε συνεργασία με περί τις 20 επιχειρήσεις, οι οποίες, στην πρώτη φάση του έργου, κατάφεραν να συγκεντρώσουν περισσότερα από 400.000 ευρώ για τη δωρεά των δέντρων. Η δεύτερη φάση αφορούσε την δωρεά δέντρων, με την επιλογή φύτευσής τους από την πλευρά των πολιτών, ενώ στην τρίτη φάση, που διήρκησε έως τον Φεβρουάριο του 2022, πραγματοποιήθηκε η φύτευση αυτών των δέντρων, με την αρωγή των κατοίκων της πόλης.

Επειδή για το μέλλον της πόλης κρίνεται σημαντική η προσέλκυση ξένων επιχειρήσεων, η Madrid Futuro εργάζεται επίσης, στην ανάπτυξη ενός «sandbox» στην περιοχή Villaverde της Μαδρίτης, δηλαδή ενός χώρου, στον οποίο οποιαδήποτε εταιρεία και, ιδίως, νεοφυής επιχείρηση, που ασχολείται με την καινοτομία, μπορεί να δοκιμάσει το πιλοτικό της πρόγραμμα (από μη επανδρωμένα σκάφη (drones), έως και έξυπνα στέγαστρα λεωφορείων (marquesinas inteligentes)) σε ένα πραγματικό, αστικό και περιφραγμένο περιβάλλον. Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι αυτό το «sandbox» στην Μαδρίτη είναι το μοναδικό, παγκοσμίως, σε παρόμοιο επίπεδο, γιατί το άλλο που υπάρχει στην Σιγκαπούρη αφορά μόνο αυτόνομα αυτοκίνητα.

Οι πληροφορίες προέρχονται από το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων Μαδρίτης.

διαβάστε ακόμα

Ξενοδοχεία | Ισχυρός επενδυτικός προορισμός η Αθήνα - για πρώτη φορά στο top10 των προτιμώμενων ευρωπαϊκών πόλεων
Ν.Χαρδαλιάς | Τουρισμός πολυτελείας: Συνεργασία της Αθήνας- Αττικής με το Ντουμπάι
Εορταστικό χωριό το Πεδίο του Άρεως από τα ερχόμενα Χριστούγεννα
Ευρωπαϊκός τουρισμός 2024 | Ποια σύννεφα σκιάζουν την ανάκαμψη - ETC: +14,3% οι ταξιδιωτικές δαπάνες
Φεστιβάλ Comic Con στη Θεσσαλονίκη
12ος Ποδηλατικός Γύρος Πεδιάδας
21η Ιππική Συνάντηση Μεσσαράς στο Ηράκλειο Κρήτης
Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Τραμπολίνο στην Αμαλιάδα
Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA) | Η Ελλάδα υποδέχεται πανέτοιμη τους τουρίστες
Γαλάζια Σημαία 2024 | Πρωταθλήτρια επί 30 χρόνια η Ισπανία- δεύτερη η Ελλάδα