H Τουρκία θα χρηματοδοτήσει τους t.o’s εισερχόμενου τουρισμού από τη Ρωσία

12-04-22 | ΚΟΣΜΟΣ

Η Τουρκική κυβέρνηση πρόκειται να χρηματοδοτεί τις εισερχόμενες πτήσεις από τη Ρωσία. Μέρος του σχεδίου αυτού είναι ότι η Turkish Airlines θα διαθέσει 1,5 εκατ. θέσεις σε Τούρκους tour operators προκειμένου να αντισταθμίσει τις ακυρώσεις πτήσεων των ρωσικών αεροπορικών εταιρειών προς την Τουρκία λόγω κυρώσεων. Επιπλέον, οι διοργανωτές με απώλειες από τη Ρωσία και την Ουκρανία θα λάβουν πιστώσεις.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Sabah, το σχέδιο για προσέλκυση 1,5 εκατ. Ρώσων τουριστών στην Τουρκία αποτελεί τμήμα των προσπαθειών της χώρας να ενισχύσει τον εισερχόμενο τουρισμό. Η πρωτοβουλία αυτή αναμένεται να ενισχύσει τουρ οπερέιτορ όπως οι Anex Tour, Pegas Touristik και Coral Travel, για τους οποίους η Ρωσία και η Ουκρανία είναι βασικές αγορές.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της Τουρκίας, 4,7 εκατομμύρια Ρώσοι ταξίδεψαν στην Τουρκία το 2021, 3,1 εκατομμύρια προέρχονταν από τη Γερμανία και σχεδόν 2,1 εκατομμύρια από την Ουκρανία. Οι ρωσικές αεροπορικές εταιρείες δεν πραγματοποιούν πλέον πτήσεις προς την Τουρκία επειδή οι δυτικές εταιρείες leasing ανακτούν αεροσκάφη που χρησιμοποιούνται από ρωσικές αεροπορικές εταιρείες. Και οι δύο κατασκευαστές αεροσκαφών, Boeing και Airbus, δεν προμηθεύουν πλέον ανταλλακτικά στις ρωσικές αεροπορικές εταιρίες.

300 εκατ. δολάρια χρηματοδότηση στους τουρ οπερέιτορ – Νέος αερομεταφορέας για τους Ρώσους

Το σχέδιο προβλέπει επίσης ότι η Τουρκική κυβέρνηση θα προσφέρει στους οργανωτές ταξιδιών που επηρεάζονται απο την γεωπολιτική κρίση, 300 εκατ. δολάρια ΗΠΑ προκειμένου να απορροφήσουν τις ζημίες από τις αγορές της Ρωσίας και της Ουκρανίας. Επιπλέον, Τουρκικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι πρόκειται να ιδρυθεί νέα αεροπορική εταιρεία με έδρα την Αττάλεια με κρατική υποστήριξη, η οποία θα μεταφέρει αποκλειστικά τουρίστες από τη Ρωσία στην Τουρκία.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα στα ρωσικά μέσα ενημέρωσης, οι τρεις μεγάλοι Τούρκοι τουρ οπερέιτορ άρχισαν να διαθέτουν στην αγορά ταξίδια στην Τουρκία από την περασμένη εβδομάδα με βάση τις θέσεις της Turkish Airlines στη Ρωσία. Εκτός από την Turkish Airlines, η Pegasus Airlines φέρεται να έχει ξεκινήσει πτήσεις από τη Μόσχα προς την Κωνσταντινούπολη και την Αττάλεια.

 

διαβάστε ακόμα

«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο
Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο
Προβολή του Δήμου Αριστοτέλη και της Χαλκιδικής στη Γαλλία
Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη
ΠΟΞ προς Booking: Παραβιάζεται το νόμιμο δικαίωμα των Ελληνικών ξενοδοχείων στις προκαταβολές
Με πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air θα ταξιδέψει το Άγιο Φως σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας
ΔΥΠΑ | Ενεργοποιήθηκαν 8.575 επιταγές κοινωνικού τουρισμού τον Απρίλιο
Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την ΣΕΤΚΕ