Καναδάς: Το πρώτο κρουαζιερόπλοιο επιστρέφει μετά από δύο χρόνια πανδημίας

09-04-22 | ΚΟΣΜΟΣ

Με την άρση των μέτρων κατά της πανδημίας του κορωνοϊού για τις κρουαζιέρες και μετά από διάστημα 2 ετών, επιστρέφει στον Καναδά το πρώτο κρουαζιερόπλοιο.

Ειδικότερα,  η Holland America Line η οποία ανήκει στην Carnival Corporation, είναι η πρώτη γραμμή κρουαζιέρας που θα επιστρέψει στα Καναδικά ύδατα μετά από μια παύση περισσότερων από δύο ετών σε ολόκληρο τον κλάδο λόγω της πανδημίας. Το κρουαζιερόπλοιο Koningsdam θα φθάσει στη Βικτώρια της British Columbia στις  9 Απριλίου, κηρύττοντας την επανεκκίνηση  της βιομηχανίας της κρουαζιέρας στον Καναδά. Την επομένη, το πλοίο θα ολοκληρώσει την τρέχουσα 7ήμερη κρουαζιέρα του στο λιμάνι του Βανκούβερ.

Η είσοδος του Koningsdam στη Βικτώρια, σηματοδοτεί 905 ημέρες από τότε που το τελευταίο κρουαζιερόπλοιο μπήκε στο λιμάνι, ενώ πρόκειται και για το παρθενικό ταξίδι του πλοίου. Για να γιορτάσουν το ταξίδι-ορόσημο,  αξιωματούχοι της τοπικής κυβέρνησης θα είναι σε ετοιμότητα, τόσο στη Βικτώρια, όσο και στο Βανκούβερ, για την επιστροφή στις κρουαζιέρες αλλά και για να μιλήσουν για τη σημασία που έχει ο Καναδάς και η Αλάσκα στην Holland America Line.

Το 2022, για την περίοδο κρουαζιέρας στην Αλάσκα, θα προσεγγίσουν τη Βικτώρια και το Βανκούβερ 6 πλοία της Holland America Line. Συνολικά, τα 6 πλοία θα πραγματοποιήσουν 45 επισκέψεις στη Βικτώρια και θα φέρουν σχεδόν 75.000 επισκέπτες στο λιμάνι, με 76 κρουαζιέρες να ξεκινούν ή να τελειώνουν στο Βανκούβερ, όπου οι επισκέπτες θα είναι περίπου 140.000.

Όσον αφορά  στις κρουαζιέρες της Ανατολικής Ακτής, τον Μάιο αρχίζουν το δρομολόγιο μεταξύ Βοστώνης, Μασαχουσέτης και Κεμπέκ Σίτι ή Μόντρεαλ, Κεμπέκ τα οποία θα πραγματοποιηθούν από 2 πλοία, το Nieuw Statendam και το Zaandam, με ταξίδια που διαρκούν από 7 έως 24 ημέρες και πιάνουν σε περισσότερα από 12 λιμάνια του Καναδά.

Σχετικά με την Holland America Line της Carnival Corporation

Η Holland America Line εξερευνά τον κόσμο από το 1873 και ήταν η πρώτη γραμμή κρουαζιέρας που προσέφερε περιπέτειες στην Αλάσκα και το Yukon πριν από σχεδόν 75 χρόνια. Ο στόλος των premium πλοίων της επισκέπτεται σχεδόν 400 λιμάνια σε 114 χώρες σε όλο τον κόσμο.

 

διαβάστε ακόμα

Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων
Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά
Έκθεση φωτογραφιών για τη δράση του John D.S. Pendlebury στη Μάχη της Κρήτης
Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Η Περίπτωση των Μάηδων της Μακρινίτσας
«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο