Η Τουρκία αναμένει ρεκόρ τουριστικών αφίξεων από το Ην. Βασίλειο

07-04-22 | ΚΟΣΜΟΣ

Παρά τις ανησυχίες για τις επιπτώσεις του πολέμου Ρωσίας – Ουκρανίας στην τουριστική βιομηχανία, οι ξενοδόχοι της Τουρκίας εμφανίζονται πολύ αισιόδοξοι ότι η χώρα θα καταφέρει να προσελκύσει αριθμό-ρεκόρ Βρετανών τουριστών αυτή τη χρονιά, και ιδιαίτερα την περίοδο από τον Απρίλιο έως το Νοέμβριο.

Πριν το ξέσπασμα της πανδημίας η Βρετανία ήταν η τρίτη μεγαλύτερη τουριστική αγορά της Τουρκίας, με σχεδόν 2,6 εκατ. Βρετανούς τουρίστες το 2019, μια χρονιά κατά την οποία η χώρα κατάφερε να αυξήσει το σύνολο των διεθνών τουριστικών αφίξεων κατά 14%, στα 45 εκατ., έναντι του 2018. Πέρυσι, την Τουρκία επισκέφθηκαν μόλις 393.000 Βρετανοί τουρίστες.

Όπως ανέφερε πρόσφατα στο Twitter ο βρετανός Πρέσβης στην Τουρκία, Dominick Chilcott, δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι η Τουρκία ανέβηκε στην τέταρτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης προορισμών του ΠΟΤ ενώ τόνισε ότι προβλέπει ρεκόρ Βρετανών τουριστών στη χώρα το 2022.

Οι πτήσεις από το Ην. Βασίλειο προς Τουρκία ξεκίνησαν και πάλι στις 27 Μαρτίου, και η ζήτηση είναι ισχυρή τις τελευταίες ημέρες, όπως διαβεβαιώνει ο επικεφαλής του Chapter δυτικής Μεσογείου της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων Τουρκίας, TÜRSAB, κ. Özgen Uysal. Ο κ. Uysal, μιλώντας στη Χουριέτ, επισημαίνει ότι κατά τη διάρκεια της τουριστικής σεζόν κάθε εβδομάδα θα καταφθάνουν στη χώρα 200 αεροσκάφη, δηλαδή 37.000 Βρετανοί τουρίστες, και προς το παρόν όλες οι πτήσεις που προσγειώνονται στη χώρα είναι γεμάτες.

Εάν η τάση αυτή συνεχιστεί και εν απουσία κάποιας μεγάλης αρνητικής εξέλιξης, η Τουρκία μπορεί να προσελκύσει αριθμό ρεκόρ επισκεπτών από το Ην. Βασίλειο, τόνισε, σημειώνοντας ότι η Μαρμαρίδα, το Φετίγιε, η Αντίφελλος, η Καλκάν και το Göcek είναι αγαπημένοι προορισμοί των Βρετανών τουριστών στη χώρα.

Οι Βρετανοί επισκέπτονται επίσης την Κωνσταντινούπολη και διαφορετικά τμήματα της χώρας, σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή της Diana Travel, Burak Tonbul, ο οποίος εμφανίζεται αισιόδοξος ότι με τη βελτίωση της επιδημιολογικής κατάστασης στην Τουρκία, η χώρα ενδέχεται να υποδεχθεί αφίξεις-ρεκόρ από το Ην. Βασίλειο αυτή τη χρονιά.

 

 

διαβάστε ακόμα

Κρήτη | Φιλοξενία τουριστικών πρακτόρων από τη Ν. Αφρική και πανεπιστημιακού/αρθρογράφου ΑμεΑ
Επικυρώθηκε ο πίνακας επιτυχόντων στο πρόγραμμα κατάρτισης στο επάγγελμα του ξεναγού στο Α.Π.Θ.
Booking.com | Όλες οι νέες τάσεις στα οικογενειακά ταξίδια το 2024: Α.Ι., νταντάδες στις διακοπές και οι νέοι jet setters
Τα 4 ξενοδοχειακά deals στο α΄ 4μηνο του 2024
ΣΥΡΙΖΑ | Κίνδυνος απώλειας γαλάζιων σημαιών από τις ελληνικές παραλίες
KAYAK: Το Ηράκλειο Κρήτης στους 10 πιο περιζήτητους προορισμούς των Γερμανών για το καλοκαίρι του 2024
Δεύτερο Elia Lesvos Confest "Ελαιόλαδο και Υγεία" - φιλοξενείται σε ελαιοτριβείο της οικογένειας Ελύτη
Transavia France: Νέα χειμερινή σύνδεση Τουλούζη – Ντουμπάι - Αθήνα
Βενετία | Το τέλος εισόδου απέφερε στο Δήμο έσοδα 7 μηνών μέσα σε 8 ημέρες!
Τζουμέρκα | Πώς ο «Μύλος Κλίφκης» θα μετατραπεί σε χώρο εστίασης, αναψυχής και εναλλακτικού τουρισμού