Ισπανικός τουρισμός: Θετικές προβλέψεις για το 2022- Πληθώρα ξενοδοχείων ανοίγουν τον Απρίλιο

16-03-22 | ΚΟΣΜΟΣ

Θετικές είναι οι προβλέψεις για την πορεία του τουρισμού, κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας για το Πάσχα των Καθολικών,( 11.04-17.04.2022), στην Ισπανία με πληθώρα ξενοδοχείων να ξεκινούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους από τις αρχές Απριλίου, ενώ υπάρχουν ορισμένα έχουν ήδη εκκινήσει τη δραστηριότητα τους.

Ενδεικτικά, η ξενοδοχειακή επωνυμία Palladium πρόκειται να ανοίξει σταδιακά τα παραρτήματά της τον Απρίλιο και η μεγαλύτερη αλυσίδα ξενοδοχείων του κόσμου Marriott, με 8.000 παραρτήματα παγκοσμίως, παρατηρείται ότι έχει και αυτή επιταχύνει την έναρξη των δραστηριοτήτων της στην Ισπανία. Ακόμα, ο όμιλος Barceló έχει ως στόχο να ανοίξει τα περισσότερα ξενοδοχεία του για την Μεγάλη Εβδομάδα, ενώ η εδώ γνωστή αλυσίδα ξενοδοχείων Riu, η οποία έχει ήδη θέση σε λειτουργία τα ξενοδοχεία της σε Κανάρια Νησιά και Ιβηρική Χερσόνησο, προβλέπεται ότι θα έχει ανοίξει όλα τα παραρτήματα της τον ίδιο μήνα.

Ξενοδοχεία όπως το At. Regis Mardavall Mallorca Resort και το Westin La Quinta στην Μαρβέγια, έχουν και αυτά ανοίξει, βλέποντας τις θετικές προοπτικές στις κρατήσεις για την Μεγάλη Εβδομάδα και τη δυναμική κάποιων άλλων περιοχών όπως της Τενερίφης και της Βαρκελώνης, επίσης, να δείχνουν ικανοποιητικά επίπεδα πληρότητας.

Ο όμιλος Meliá προβαίνει και αυτός, με τη σειρά του, σε βαθμιαία εκκίνηση των δραστηριοτήτων του, με το 68% των ξενοδοχείων του να έχουν, προς το παρόν, ανοίξει, μέγεθος που θα φτάσει το 88% στα τέλη Απριλίου και θα μεγιστοποιηθεί τους μήνες Μάιο-Ιούνιο, αγγίζοντας το 93% του συνόλου των μονάδων του. Σύμφωνα με ανακοινώσεις του γνωστού ομίλου, οι κρατήσεις για τις διακοπές της θερινής περιόδου στην Ισπανία, συμβαδίζουν με τις αντίστοιχες του 2019, με τη  μέση τιμή όμως να είναι αρκετά αυξημένη, σε σύγκριση με τα επίπεδα του ίδιου έτους.

Ακόμα, αξίζει να σημειωθεί ότι σε ορισμένες περιοχές, όπως τα Κανάρια Νησιά και τις Βαλεαρίδες Νήσους, φαίνεται ότι οι κρατήσεις θα κινηθούν σε υψηλότερα επίπεδα, ακόμη και σε σχέση με το 2019. Σε γενικές γραμμές, τα διευθυντικά στελέχη των περισσότερων προαναφερόμενων ξενοδοχειακών αλυσίδων αναφέρονται στον τουρισμό «εκδίκησης» (turismo de venganza), που θα κυριαρχείται από όσους δεν είχαν τη δυνατότητα να ταξιδέψουν την τελευταία διετία, κυρίως λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας του κορωνοϊού.

Τέλος, οι προορισμοί με την μεγαλύτερη ζήτηση είναι οι Bίγος, Καρθαγένη, Μάλαγα, Σεβίλλη και Γρανάδα, καθώς φτάνουν, πλέον, τα προ πανδημίας επίπεδα πληρότητας. Αυτή η θετική εξέλιξη στον τομέα των ταξιδιών, θεωρείται σχεδόν βέβαιο από τους αναλυτές, ότι θα βοηθήσει την ανάκαμψη και των δύο σημαντικότερων πόλεων, της Μαδρίτης και της Βαρκελώνης, κυρίως
μέσω της σταδιακής επαναφοράς των ξένων τουριστών καθώς και των εκπροσώπων του επιχειρηματικού τουρισμού, όχι μόνο κατά την περίοδο των διακοπών του Πάσχα αλλά γενικότερα την άνοιξη. Σε αυτό συμβάλλει και η ομαλοποίηση της συνδεσιμότητας μεταξύ των προορισμών και των αερομεταφορών.

Οι πληροφορίες προέρχονται από το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων Μαδρίτης.

διαβάστε ακόμα

Φεστιβάλ Comic Con στη Θεσσαλονίκη
12ος Ποδηλατικός Γύρος Πεδιάδας
21η Ιππική Συνάντηση Μεσσαράς στο Ηράκλειο Κρήτης
Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Τραμπολίνο στην Αμαλιάδα
Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA) | Η Ελλάδα υποδέχεται πανέτοιμη τους τουρίστες
Η Χαβάη ψήφισε νόμο για τον περιορισμό των βραχυπρόθεσμων μισθώσεων
Ο τουρισμός εισέφερε 215 δισ. ευρώ στην οικονομία της Ιταλίας το 2023
Τουρκικός τουρισμός | Ρεκόρ αφίξεων το α' 4μηνο στην Αττάλεια
Πεζοπορικές ξεναγήσεις στο Βόλο από το Μάιο έως το Σεπτέμβριο
Προβολή της Αθήνας και της Σκύρου σε γερμανόφωνο περιοδικό