Μεγάλες ισπανικές επιχειρήσεις αποχωρούν από τη Ρωσία λόγω της εισβολής στην Ουκρανία

11-03-22 | ΚΟΣΜΟΣ

Η κατάσταση που διαμορφώνεται, από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, αφήνει το αποτύπωμά της πλέον και στον κλάδο των επιχειρήσεων και του λιανικού εμπορίου της Ισπανίας.

Ενδεικτικά, έως τώρα, καταγράφονται τα ακόλουθα παραδείγματα ιδιαίτερα γνωστών ισπανικών εταιρειών, που αποχωρούν από τη ρωσική και ουκρανική αγορά, αντίστοιχα:

Η ισπανική πολυεθνική εταιρία σχεδιασμού και κατασκευής ρούχων Mango έκλεισε προσωρινά τα 55 καταστήματά της στη Ρωσία, ανέστειλε την ηλεκτρονική υπηρεσία πωλήσεων και πάγωσε την αποστολή εμπορευμάτων, ως απάντηση στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Ωστόσο, τα 65 καταστήματα δικαιοχρησίας, που διαθέτει στην Ρωσία, θα συνεχίσουν να λειτουργούν έως εξαντλήσεως των αποθεμάτων τους. Για λόγους ασφαλείας, η εταιρία έχει ήδη κλείσει τα καταστήματά της στην Ουκρανία.

Η Inditex έχει, επίσης, αναστείλει, προσωρινά, την δραστηριότητά της στην Ρωσία, λόγω των γεγονότων, κλείνοντας τα φυσικά της καταστήματα, που ανέρχονται στα 527, στα οποία ο αριθμός των εργαζομένων ανέρχεται στους 9.000 και απενεργοποιώντας τη διαδικτυακή υπηρεσία της.

Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα τουλάχιστον με την MacroYield, ισπανική συμβουλευτική στο χώρο χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών, η Inditex είναι μία από της 30 παγκόσμιες επιχειρήσεις, με μεγαλύτερη έκθεση στις επιπτώσεις της ρωσικής εισβολής, γεγονός το οποίο, σε συνδυασμό με την γενικότερη ανησυχία στην Ευρώπη και τα υψηλά κόστη στον τομέα της ενέργειας, μπορεί να αποβεί πολύ επιζήμιο για την κερδοφορία της.

Όπως θα αναμενόταν, η Inditex έχει απομακρυνθεί και από την Ουκρανία, επίσης για λόγους ασφαλείας. Στο ίδιο πλαίσιο κινήθηκε και η εταιρία υφασμάτων Tendam, η οποία διαθέτει περί τα 50 καταστήματα στην Ρωσία, τα οποία αποφάσισε να κλείσει, αναστέλλοντας και τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες της. Ακολούθησε η ισπανική εταιρεία κοσμημάτων και αξεσουάρ Tous, με τον τερματισμό των δραστηριοτήτων της στη Ρωσία.

Τέλος, η εταιρία που ειδικεύεται στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας Siemens Gamesa επιβεβαίωσε, και αυτή με την σειρά της, το πάγωμα της, περιορισμένης ωστόσο, εμπορικής της δραστηριότητας στη Ρωσία, ως αποτέλεσμα της εισβολής της τελευταίας στην Ουκρανία. Συνεπώς, γίνεται αντιληπτό ότι πραγματοποιείται έξοδος μεγάλων ισπανικών επιχειρήσεων από τη Ρωσία, παρά τις οικονομικές συνέπειες, που οι συγκεκριμένες κινήσεις μπορεί να επιφέρουν στα κέρδη των εταιρειών.

Οι πληροφορίες προέρχονται από το γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων Μαδρίτης. 

 

διαβάστε ακόμα

Η Χαβάη ψήφισε νόμο για τον περιορισμό των βραχυπρόθεσμων μισθώσεων
Ο τουρισμός εισέφερε 215 δισ. ευρώ στην οικονομία της Ιταλίας το 2023
Τουρκικός τουρισμός | Ρεκόρ αφίξεων το α' 4μηνο στην Αττάλεια
Πεζοπορικές ξεναγήσεις στο Βόλο από το Μάιο έως το Σεπτέμβριο
Προβολή της Αθήνας και της Σκύρου σε γερμανόφωνο περιοδικό
Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων