Τουρκικός τουρισμός: Oι τουρίστες στην υπηρεσία του αειφόρου τουρισμού

02-03-22 | ΚΟΣΜΟΣ

Δέσμη νέων αειφόρων ταξιδιωτικών συμβουλών για τους επισκέπτες της δημοσίευσε η Τουρκία, επιδιώκοντας να αναδείξει την έμφαση της τουριστικής βιομηχανίας της στον αειφορία.

Σε συνεργασία με το Παγκόσμιο Συμβούλιο Αειφόρου Τουρισμού, GSTC, η Τουρκία θα αναδεικνύει προορισμούς, δραστηριότητες και μορφές μεταφορών που ωθούν τους επισκέπτες της να συμβάλλουν στη διαφύλαξη των φυσικών της πόρων.

Η νέα πρωτοβουλία περιλαμβάνει 18 «slow cities», δηλαδή προορισμούς που πληρούν 72 κριτήρια όπως η μείωση της ηχορύπανσης και της κίνησης στους δρόμους, η διαφύλαξη και τόνωση του πράσινων περιοχών και η στήριξη του τοπικού αγροδιατροφικού τομέα.

Επιπλέον, η χώρα διεύρυνε το δίκτυο σιδηροδρόμων υψηλών ταχυτήτων προκειμένου να περιορίσει το χρόνο, την ενέργεια και τις εκπομπές από τα ταξίδια.

Εναλλακτικά, οι λάτρεις της υπαίθρου μπορούν να αξιοποιήσουν τις 30 πεζοπορικές διαδρομές και τις 86 διαδρομές ποδηλασίας της Τουρκίας.

Η χώρα προωθεί δε πολλαπλά νέα πρότζεκτ για το 2022, με στόχο την προώθηση δραστηριοτήτων όπως η παρατήρηση πτηνών και οι βοτανικές περιηγήσεις σε 250 φυσικά πάρκα και 85 περιοχές προστασίας της άγριας ζωής.

Η Τουρκία διαθέτει περισσότερες από 500 παραλίες με το σήμα της Γαλάζιας Σημαίας, 22 μαρίνες και πολυάριθμα τουριστικά σκάφη.

Ο Τούρκος υπουργός Τουρισμού, Mehmet Nuri Ersoy, δήλωσε ότι η αειφορία θα αποτελέσει μεγάλο ζητούμενο για τον τουρκικό τουρισμό το 2022 και τα επόμενα χρόνια. Ως η πρώτη κυβέρνηση στον κόσμο που υπογράφει συμφωνία για την ανάπτυξη εθνικού προγράμματος με το GSTC, δεσμευόμαστε να επιτύχουμε τους στόχους πράσινου τουρισμού, υπογράμμισε ο κ. Ersoy.

 

διαβάστε ακόμα

Indie Playground Festival vol.2 | 1 & 2 Ιουνίου | Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου
Προβολή της Ελλάδας στη Στοκχόλμη ως ιδανικός προορισμός για συνταξιούχους
Η συμβολή του ΞΕΕ στην τουριστική ανάδειξη του Έβρου
To πρώτο Σχολείο Τουρισμού OnTour Κρήτης - Μαλεβίζι στις 28 Μαΐου
Το προεδρείο της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης της ΚΕΔΕ
Ταξίδι γνωριμίας με τη Ρόδο από αποστολή της Jet2Holidays
Ο συναυλιακός τουρισμός απογειώνει δαπάνες και ζήτηση για διεθνή ταξίδια – «Κλειδί» οι νεότερες γενιές ταξιδιωτών
Τέλος οι Ινσταγκραμικές φωτογραφίες – Οι ταξιδιώτες επιζητούν αληθινές εικόνες ξεκούραστων διακοπών
Πάνω από τις μισές ταξιδιωτικές εταιρίες σχεδιάζουν να επενδύσουν στην A.I.
Τουρισμός | Αυξάνονται οι πρώιμες κρατήσεις για το 2025- Πρώτοι οι Βρετανοί στις κρατήσεις για το α' τρίμηνο