Τουρκικός τουρισμός | 1,3 ξένοι τουρίστες τον Ιανουάριο- στόχος τα 35 δισ. δολ. έσοδα το 2022

28-02-22 | ΚΟΣΜΟΣ

Οι αφίξεις ξένων τουριστών στην Τουρκία υπερδιπλασιάστηκαν τον Ιανουάριο του 2022 σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα του 2021,  σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που ανακοινώθηκαν στις 21 Φεβρουαρίου. 

 Ειδικότερα,  αριθμός των αλλοδαπών, που επισκέφθηκαν τη χώρα, ήταν 1,28 εκατομμύρια τον Ιανουάριο, σημειώνοντας άλμα 151% σε σχέση με τον ίδιο μήνα του 2021, σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού .

Η Κωνσταντινούπολη ήταν η πρώτη επιλογή των τουριστών τον Ιανουάριο, προσελκύοντας 791.578 επισκέπτες. Ακολούθησαν η βορειοδυτική επαρχία της Αδριανούπολης με 148.016 αλλοδαπούς και η Αττάλεια με 117.801 επισκέπτες.

Οι Ρώσοι αποτέλεσαν σχεδόν το 10,5% του συνόλου των επισκεπτών με 134.215 αφίξεις. Ακολούθησαν οι επισκέπτες από τη Βουλγαρία και το Ιράν, με 109.971 και 106.957, αντίστοιχα.

Ο Αχμέτ Μπολάτ, ο νεοδιορισθείς πρόεδρος της Turkish Airlines, είπε ότι ο αερομεταφορέας ετοιμάζεται για μια καλοκαιρινή περίοδο ρεκόρ.

"Με μοναδικές φυσικές ομορφιές και ασφαλή υγειονομικά πρότυπα, οι τουριστικοί μας προορισμοί έχουν αποτελέσει πόλο έλξης", τονίζεται σε ανακοίνωση της αεροπορικής εταιρείας, προσθέτοντας ότι η ζήτηση για πτήσεις από όλο τον κόσμο συνεχίζουν να αυξάνονται όσο πλησιάζει η καλοκαιρινή περίοδος.

Η Turkish Airlines σχεδιάζει απευθείας πτήσεις από 38 διεθνείς προορισμούς προς τα αεροδρόμια των θερινών προορισμών (Αττάλεια, Dalaman, Bodrum-Milas και Σμύρνη), σύμφωνα με τις δηλώσεις του Αχμέτ Μπολάτ.

Η AnadoluJet, η αεροπορική εταιρεία χαμηλών ναύλων της Turkish, θα πετάξει από 39 ξένες πόλεις τη θερινή περίοδο και θα επικεντρωθεί στις αγορές της Γερμανίας, της Βρετανίας και του Λιβάνου.

Οι απαιτήσεις για κρατήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία, τη Ρωσία (πριν, βεβαίως, από την εισβολή στην Ουκρανία), το Ισραήλ και τον Λίβανο είναι ιδιαίτερα υψηλές, σύμφωνα με δημοσιεύματα τοπικών ΜΜΕ.

«Πέρυσι, ο αριθμός των ξένων τουριστών αυξήθηκε κατά 88% έναντι του 2020 - σε περισσότερα από 30 εκατομμύρια άτομα, ενώ τα έσοδα από τον τουρισμό εκτινάχθηκαν κατά 103% στα 24,5 δισεκατομμύρια δολάρια», δήλωσε ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Μεχμέτ Νούρι Ερσόι, προσθέτοντας ότι οι κρατήσεις για το εφετινό καλοκαίρι είναι πολύ αυξημένες και ότι ο στόχος για 35 δισ. δολάρια έσοδα το 2022 είναι εφικτός.

διαβάστε ακόμα

Ο συναυλιακός τουρισμός απογειώνει δαπάνες και ζήτηση για διεθνή ταξίδια – «Κλειδί» οι νεότερες γενιές ταξιδιωτών
Τέλος οι Ινσταγκραμικές φωτογραφίες – Οι ταξιδιώτες επιζητούν αληθινές εικόνες ξεκούραστων διακοπών
Πάνω από τις μισές ταξιδιωτικές εταιρίες σχεδιάζουν να επενδύσουν στην A.I.
Τουρισμός | Αυξάνονται οι πρώιμες κρατήσεις για το 2025- Πρώτοι οι Βρετανοί στις κρατήσεις για το α' τρίμηνο
Διευθυντές Ξενοδοχείων Κρήτης | Σεμινάριο για την προστασία των ξενοδοχείων από τρομοκρατική επίθεση ή φυσική καταστροφή
Συνεργασία κοινού κωδικού των Aegean Airlines και Saudia
ASTERIA: Αναβιώνει ο θρυλικός προορισμός της Αθηναϊκής Ριβιέρας
«Απόβαση» 100.000 επισκεπτών το Πάσχα στην Κρήτη
Νέος νόμος για μουσική στα ξενοδοχεία: Εταιρεία παροχής μουσικής παρέχει ελληνική & ξένη μουσική σύμφωνα με την ποσόστωση που απαιτείται
Air France | Η Καλαμάτα νέος προορισμός το καλοκαίρι