Ην. Βασίλειο: Το 27% των πολιτών επιθυμούν να εργάζονται εξ αποστάσεως από ευρωπαϊκές χώρες

18-02-22 | ΚΟΣΜΟΣ

To 27% των πολιτών του Ην. Βασιλείου σχεδιάζουν να εργασθούν απομακρυσμένα σε ευρωπαϊκές χώρες, όπως αποκαλύπτει έρευνα που διενήργησε το δίκτυο τηλεφωνίας Virgin Media O2 Business.

Εξ αυτών, το 76% σκέφτεται να προσθέσει ημέρες απομακρυσμένης εργασίας στην ετήσια άδεια προκειμένου να δαπανήσει όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο μακριά από την πατρίδα.

Σύμφωνα με την έρευνα, οι δημοφιλέστερες χώρες για απομακρυσμένη εργασία είναι η Ισπανία, η Γαλλία, η Ιταλία, η Πορτογαλία και η Γερμανία.

Σχεδόν οι μισοί ερωτηθέντες (49%) δήλωσαν ότι το περιβάλλον παίζει σημαντικό ρόλο στην παραγωγικότητά τους και ότι επιδιώκουν να επωφεληθούν από τις διαθέσιμες ευέλικτες δυνατότητες.

Την ίδια ώρα, το 37% όσων σκοπεύουν να εργασθούν απομακρυσμένα από χώρες εκτός της Βρετανίας, πιστεύουν ότι αυτό θα τους αυξήσει την παραγωγικότητα.

Επιπλέον, το 58% εξ όσων ενδιαφέρονται για απομακρυσμένη εργασία σε ευρωπαϊκή χώρα, επιθυμούν καλύτερη ισορροπία εργασίας-ζωής, ενώ το 44% εξ αυτών αναζητούν αλλαγή σκηνικού.

Το 33% ενδιαφέρονται για υβριδικές διακοπές προκειμένου να μοιράσουν την περίοδο αδείας με τον σύντροφό τους προκειμένου να καλύψουν τις σχολικές διακοπές καθώς και τη φροντίδα παιδιών.

Σε προηγούμενη έρευνα της YouGov, εντοπίστηκε ότι οι πολίτες και οι επιχειρήσεις πιστεύουν ότι οι εργαζόμενοι δεν θα επιτρέψουν ποτέ στα γραφεία στον ίδιο βαθμό με τις εποχές προ πανδημίας. Σύμφωνα με τη YouGov, το 50% των Βρετανών εργαζομένων, εργάζονται απομακρυσμένα από τα σπίτια τους, παρουσιάζοντας αύξηση 37% έναντι των επιπέδων προ πανδημίας.

 

 

διαβάστε ακόμα

Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων
Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά
Έκθεση φωτογραφιών για τη δράση του John D.S. Pendlebury στη Μάχη της Κρήτης
Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Η Περίπτωση των Μάηδων της Μακρινίτσας
«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο