Ισπανία: Συμφωνία με την Amazon για τα στοιχεία πωλήσεων επιχειρήσεων στην πλατφόρμα

18-02-22 | ΚΟΣΜΟΣ

Στο πρότυπο της Φορολογικής Αρχής του Ην. Βασιλείου, η οποία είχε υπογράψει συμφωνία με πλατφόρμες διαδικτυακών πωλήσεων, η αντίστοιχη αρχή της Ισπανίας  υπέγραψε συμφωνία με τον μεγαλύτερο πωλητή στη χώρα και παγκοσμίως, Amazon, προκειμένου να μοιράζονται πληροφορίες επιχειρήσεων, οι οποίες πραγματοποιούν πωλήσεις στην πλατφόρμα της Αmazon, στην Ισπανία.

Στόχος της εν λόγω συμφωνίας είναι η ελαχιστοποίηση της απόκρυψης εσόδων από πλευράς επιχειρήσεων και εντάσσεται στο νέο σχέδιο Φορολογικού και Τελωνειακού Ελέγχου της ισπανικής Φορολογικής Αρχής. Με αυτόν τον τρόπο, προσπαθεί να αντιμετωπίσει το φαινόμενο φοροδιαφυγής, από πλευράς εταιριών, μέσω των διαδικτυακών πωλήσεων, οι οποίες αυξάνονται, καταλαμβάνοντας συνεχώς μεγαλύτερο μερίδιο επί του συνόλου.

Η συμφωνία αφορά την ενημέρωση της ισπανικής αρχής, από την Amazon, οκτώ κατηγοριών πληροφοριών: τη νομική ονομασία του πωλητή, το νούμερο φορολογικού μητρώου στην Ισπανία ή στην Ευρωπαϊκή Ένωση ή οποιοδήποτε άλλο παρόμοιο νούμερο για τη φορολογική ταυτοποίηση, τη φορολογική έδρα, τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τον αριθμό των προϊόντων που πωλήθηκαν στην Ισπανία μέσω της Amazon.es, τη μέση τιμή πώλησης των προϊόντων σε ευρώ, το σημείο αποστολής του προϊόντος καθώς και το ποσοστό προϊόντων που στάλθηκαν από αποθήκες της Ισπανίας, εφόσον αυτό το στοιχείο είναι διαθέσιμο.

Η πληροφόρηση θα γίνεται σε τριμηνιαία βάση και προκειμένου να εξασφαλιστεί η προστασία των δεδομένων, θα δημιουργηθεί ειδικό κανάλι επικοινωνίας μεταξύ της εταιρίας και της φορολογικής αρχής. Οι εν λόγω πληροφορίες θα είναι εμπιστευτικές και δεν θα δίνονται σε τρίτους.

Η διάρκεια της συμφωνίας είναι ενός έτους με δυνατότητα συνέχειας παράτασης αυτής, κάτι το οποίο αναμένεται να πραγματοποιείται σε ετήσια βάση. Σύμφωνα με δημοσιεύματα του ισπανικού τύπου, στόχος της ισπανικής αρχής είναι να υπογράψει αντίστοιχες συμφωνίες και με άλλες ομόλογες εταιρίες, όπως η eBay και η AliExpress, στενεύοντας τις δυνατότητες φοροδιαφυγής των επιχειρήσεων.

*Οι πληροφορίες προέρχονται από το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων Μαδρίτης.

 
 
 
 
 
 

διαβάστε ακόμα

Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά
Έκθεση φωτογραφιών για τη δράση του John D.S. Pendlebury στη Μάχη της Κρήτης
Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Η Περίπτωση των Μάηδων της Μακρινίτσας
«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο
Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο
Προβολή του Δήμου Αριστοτέλη και της Χαλκιδικής στη Γαλλία
Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη