Τουρκικός τουρισμός | Διπλασιάστηκαν οι τιμές στα ξενοδοχεία της Αττάλειας τον Ιανουάριο

10-02-22 | ΚΟΣΜΟΣ

Σημαντική αύξηση στις τιμές των ξενοδοχείων στην Αττάλεια τον Ιανουάριο του 2022, έναντι του Δεκεμβρίου και του περυσινού Ιανουαρίου, καταγράφει η εταιρεία ερευνών Turizmdatabank. Ειδικότερα, η αύξηση έναντι του Δεκεμβρίου ανέρχεται σε 78% και έναντι του Ιανουαρίου του 2021 σε 137% (614 τουρκικές λίρες φέτος, 258 λίρες πέρυσι).

Όπως επισημαίνεται η αύξηση αυτή δεν προκλήθηκε τόσο από την υποτίμηση της τουρκικής λίρας έναντι των βασικών νομισμάτων, αλλά από την άνευ προηγουμένου αύξηση των τιμών του ρεύματος, των καυσίμων και των τροφίμων.

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι αυξητική πορεία θα έχουν και οι θερινές τιμές στα ξενοδοχεία του δημοφιλούς τουρκικού θερέτρου. Μετά το τέλος των προσφορών για πρόωρες κρατήσεις, οι τιμές για διακοπές στην Αττάλεια το καλοκαίρι θα αυξηθούν πολύ σημαντικά, τονίζουν.

Οι αφίξεις τον Ιανουάριο

 Σύμφωνα με το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού, η Αττάλεια υποδέχθηκε τον Ιανουάριο του 2022 117.818 αλλοδαπούς τουρίστες και άλλους 20.879 Τούρκους πολίτες που διαμένουν μόνιμα στο εξωτερικό. Ο συνολικός αριθμός των αλλοδαπών επισκεπτών ήταν 135,9% αυξημένος έναντι του Ιανουαρίου του 2021, αλλά 36,6% χαμηλότερος από τον Ιανουάριο του 2020.

Οι τουρίστες από τη Ρωσία κατέλαβαν την πρώτη θέση με μερίδιο 36,7% επί του συνόλου (43.219). Σε σύγκριση με τον Ιανουάριο του 2021 (τότε πήγαν 36.352 Ρώσοι), η ροή τουριστών από τη Ρωσική Ομοσπονδία προς την Αττάλεια αυξήθηκε κατά 18,9%. Αποδείχθηκε επίσης ότι ήταν 17,1% περισσότεροι από τον Ιανουάριο του 2019 (τότε έφτασαν στην Αττάλεια 36,9 χιλιάδες Ρώσοι). Το ρεκόρ Ρώσων τουριστών για μήνα Ιανουάριο στην Αττάλεια καταγράφηκε τον Ιανουάριο του 2020 (57 χιλιάδες τουρίστες).

Μετά τους Ρώσους, στη δεύτερη θέση των αφίξεων τον Ιανουάριο ήταν οι Γερμανοί (22.038 τουρίστες) και στην τρίτη θέση οι Βρετανοί (5.987 τουρίστες). Η εκτίμηση είναι ότι αυτό το καλοκαίρι θα κάνουν δυναμική επανεμφάνιση στην Αττάλεια οι Γερμανοί και οι Βρετανοί, μαζί βέβαια με τους Ρώσους.

Διαβάστε επίσης

Τουρκία: Εκτόξευση του κόστους των οργανωμένων διακοπών το 2022

διαβάστε ακόμα

«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο
Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο
Προβολή του Δήμου Αριστοτέλη και της Χαλκιδικής στη Γαλλία
Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη
ΠΟΞ προς Booking: Παραβιάζεται το νόμιμο δικαίωμα των Ελληνικών ξενοδοχείων στις προκαταβολές
Με πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air θα ταξιδέψει το Άγιο Φως σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας
ΔΥΠΑ | Ενεργοποιήθηκαν 8.575 επιταγές κοινωνικού τουρισμού τον Απρίλιο
Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την ΣΕΤΚΕ