Ντουμπάϊ: Aύξηση κατά 53% στις διανυκτερεύσεις επισκεπτών στα ξενοδοχεία στο 9μηνο του 2021

07-02-22 | ΚΟΣΜΟΣ

To ΑΕΠ του Ντουμπάϊ σε σταθερές τιμές σημείωσε αύξηση κατά 6,3% ετησίως τους πρώτους 9 μήνες του 2021, ωθούμενο από τις ευνοϊκές κυβερνητικές πολιτικές και τα υποστηρικτικά δημοσιονομικά μέτρα σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιευθέντα στοιχεία του Κέντρου Στατιστικής του Εμιράτου.

Ειδικότερα, σε ετήσια βάση, ενώ το α΄ τρίμηνο 2021 το ΑΕΠ του Εμιράτου σε σταθερές τιμές μειώθηκε κατά 3,7%, το β΄τρίμηνο 2021 κατέγραψε άνοδο κατά 17,8% και το γ΄ τρίμηνο κατά 6,3%. Η αύξηση του ΑΕΠ την περίοδο Ιανουαρίου - Σεπτεμβρίου 2021 οφείλεται στον τομέα του εμπορίου, ο οποίος αυξήθηκε κατά 7,6% ετησίως, άνοδος που αντιστοιχεί περίπου στο 30% της συνολικής ανάπτυξης που σημείωσε το ΑΕΠ του εμιράτου. Σημειώνεται ότι ο εν λόγω τομέας αντιπροσωπεύει το 25,4% της οικονομίας του Εμιράτου και συνέβαλε στην ανάπτυξη της συνολικής οικονομίας του κατά 1,9%.

Ο κλάδος της φιλοξενίας επίσης σημείωσε άνοδο, καθώς ο αριθμός των διανυκτερεύσεων επισκεπτών στα ξενοδοχεία του Dubai αυξήθηκε κατά 53% το εννιάμηνο 2021 ετησίως. Ο κλάδος των ακινήτων πραγματοποίησε επίσης ισχυρή ανάκαμψη από την επιβράδυνση που είχε καταγράψει λόγω της πανδημίας. Στο Dubai πραγματοποιήθηκαν 84.196 συναλλαγές ακινήτων αξίας 82 δισ. δολ. το 2021, η οποία είναι η υψηλότερη ετήσια αξία που έχει καταγραφεί στην ιστορία του εμιράτου. Οι κλάδοι στέγασης και εστίασης κατέγραψαν αύξηση κατά 34% το εννιάμηνο του2021, σε ετήσια βάση. Ο κλάδος συνέβαλε 4,3% στην οικονομική απόδοση του Εμιράτου ενώ αύξησε τη συνολική οικονομική ανάπτυξη κατά 1,1%. 

 

διαβάστε ακόμα

«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο
Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο
Προβολή του Δήμου Αριστοτέλη και της Χαλκιδικής στη Γαλλία
Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη
ΠΟΞ προς Booking: Παραβιάζεται το νόμιμο δικαίωμα των Ελληνικών ξενοδοχείων στις προκαταβολές
Με πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air θα ταξιδέψει το Άγιο Φως σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας
ΔΥΠΑ | Ενεργοποιήθηκαν 8.575 επιταγές κοινωνικού τουρισμού τον Απρίλιο
Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την ΣΕΤΚΕ