Η Σουηδία αίρει  τους περιορισμούς για τον κορωνοϊό

04-02-22 | ΚΟΣΜΟΣ

Η Σουηδία αίρει τους περιορισμούς της για τον κορωνοϊό την ερχόμενη εβδομάδα, καταργώντας τους περιορισμούς ωραρίου, τα ανώτατα όρια ατόμων στις εκδηλώσεις και τη σύσταση για μάσκες στα λεωφορεία και στα τρένα. Απομένει να γίνουν γνωστές οι συστάσεις για τους ανεμβολίαστους.

Είμαστε πεπεισμένοι ότι μπορούν να επιστρέψουμε πλέον σε κανονικούς ρυθμούς  καθημερινότητας, δήλωσε η υπουργός Κοινωνικών Υποθέσεων, Lena Hallengren. Αυτό σημαίνει ότι από την ερχόμενη Τετάρτη δεν θα υπάρχουν μέτρα στα εστιατόρια, δεν θα υπάρχει περιορισμός στις εκδηλώσεις και δεν θα υπάρχει σύσταση για μάσκα.

Η πρωθυπουργός της χώρας, Magdalena Andersson, παραδέχθηκε ότι η πανδημία δεν έχει τελειώσει, όμως η Σουηδία μπαίνει σε νέα φάση. Από τη μία πλευρά, υπάρχουν ορισμένες διεθνείς μελέτες που δείχνουν ότι η Όμικρον συνδέεται με ηπιότερα συμπτώματα και από την άλλη ο αριθμός των ασθενών στις ΜΕΘ παραμένει σταθερό από την έναρξη της νέας χρονιάς, παρότι μολύνονται όλο και περισσότεροι.

Η κ. Andersson κάλεσε τους ανεμβολίαστους να κλείσουν ραντεβού για να εμβολιαστούν. Για αυτούς συνεχίζεται η σύσταση αποφυγής χώρων με πολύ κόσμο.

Η Σουηδία βρίσκεται κάτω από το μέσο Ευρωπαϊκό όρο όσον αφορά τους ανθρώπους που έχουν κάνει την ενισχυτική δόση, οι οποίοι αντιπροσωπεύουν το 39% του πληθυσμού της. Στη Γερμανία το ποσοστό αυτό φτάνει το 52% και στη Δανία το 61%.

 

διαβάστε ακόμα

«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο
Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο
Προβολή του Δήμου Αριστοτέλη και της Χαλκιδικής στη Γαλλία
Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη
ΠΟΞ προς Booking: Παραβιάζεται το νόμιμο δικαίωμα των Ελληνικών ξενοδοχείων στις προκαταβολές
Με πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air θα ταξιδέψει το Άγιο Φως σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας
ΔΥΠΑ | Ενεργοποιήθηκαν 8.575 επιταγές κοινωνικού τουρισμού τον Απρίλιο
Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την ΣΕΤΚΕ