Στη Μαδρίτη αυτήν την εβδομάδα η προσοχή της παγκόσμιας τουριστικής κοινότητας

15-01-22 | ΚΟΣΜΟΣ

Στη Μαδρίτη στρέφονται αυτήν την εβδομάδα η προσοχή της παγκόσμιας τουριστικής κοινότητας καθώς θα διεξαχθούν τρία δρώμενα με φυσική παρουσία που αφορούν τον τουρισμό.

Αναλυτικά, τη Δευτέρα 17 του μηνός θα πραγματοποιηθεί το έβδομο συνέδριο (VII Foro) Hotusa Explora σε υβριδική μορφή, με φυσική παρουσία και διαδικτυακά. Σύμφωνα με τους διοργανωτές, το Συνέδριο αναμένεται να επισκεφτούν, με φυσική παρουσία, περί τα 520 άτομα, στο πολυτελές ξενοδοχείο Eurostars Madrid Tower, στο οποίο θα παρευρεθούν εκ των σημαντικοτέρων εγχώριων και παγκόσμιων τουριστικών παραγόντων, ενώ μεταξύ των ομιλητών θα είναι και η Υπουργός Βιομηχανίας, Εμπορίου και Τουρισμού, κα. Ρέγιες Μαρότο καθώς και οι Γενικοί Διευθυντές των Ryanair και EasyJet, ο Πρόεδρος της ισπανικής αεροπορικής Iberia και ο αντιπρόεδρος της Booking. Κύρια θεματική του Συνεδρίου είναι οι καινοτομίες, οι μεταφορές και οι τάσεις του τουριστικού τομέα.

Στις 18 Ιανουαρίου, στο Συνεδριακό Κέντρο του Ifema, επίσημου διοργανωτή εμπορικών εκθέσεων της Μαδρίτης, θα πραγματοποιηθεί αποκλειστικά με φυσική παρουσία, όπως και πριν από την έναρξη της πανδημίας, το ενδέκατο Συνέδριο της σημαντικότερης ένωσης των 33 μεγαλύτερων τουριστικών και ξενοδοχειακών εταιρειών της Ισπανίας, Exceltur. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που έχει ανακοινώσει ο φορέας, αναμένεται η συμμετοχή 1.200 ατόμων, οι οποίοι θα ενημερωθούν ενδελεχώς για την πορεία και το μέλλον του τουριστικού τομέα στην Ισπανία.

Στο Συνέδριο, όπως και στο παρελθόν, θα συμμετάσχουν ηχηρά ονόματα και εταιρείες του τουριστικού κλάδου της Ισπανίας και όλου του κόσμου, όπως οι Γενικοί Διευθυντές των TripAdvisor και Hertz International, ο Πρόεδρος της ισπανικής σιδηροδρομικής Renfe καθώς και η Υπουργός Βιομηχανίας, Εμπορίου και Τουρισμού κα. Ρέγιες Μαρότο.

H Fitur

Τέλος, η σημαντικότερη έκθεση τουρισμού της Ιβηρικής και μεταξύ των σημαντικότερων παγκοσμίως, η Fitur, θα έχει τα εγκαίνιά της την Τετάρτη 19 Ιανουαρίου στους χώρους του Ifema.

Η έκθεση, τον Μάϊο 2021, είχε πραγματοποιηθεί σε υβριδική μορφή και με φυσική παρουσία, ενώ φέτος οι διοργανωτές ευελπιστούν ότι θα έχουν μεγαλύτερη επισκεψιμότητα από την έκθεση του 2019. Σημειώνεται ότι την εν λόγω έκθεση παρακολούθησαν τότε 143.000 επαγγελματίες επισκέπτες και 100.000 λοιποί επισκέπτες.

Δεδομένου του πλήγματος που έχει δεχτεί ο τουριστικός τομέας της Ισπανίας αλλά και παγκοσμίως, η φετινή διοργάνωση όχι μόνο επανενώνει τους επαγγελματίες ανά την υφήλιο αλλά παράλληλα στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα ότι ο κορωνοϊός ναι μεν θα συνεχίσει να υπάρχει, ωστόσο μπορεί να αντιμετωπιστεί με την τήρηση των απαραίτητων μέτρων προστασίας και δεν μπορεί να εμποδίσει την επανεκκίνηση των ταξιδίων.

Όσοι παρευρεθούν στη έκθεση οφείλουν να έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή αρνητικό μοριακό τεστ 24 ωρών καθώς και να φορούν συνεχώς μάσκα FPP2. Τη φετινή έκθεση θα πλαισιώνουν 600 εκθέτες, με την συμμετοχή 7.000 εταιριών, ενώ αναμένεται να την επισκεφτούν σημαντικά πρόσωπα του τουριστικού τομέα, όπως Γενικοί Γραμματείς και Πρόεδροι και Διευθύνων Σύμβουλοι εταιρειών. Ο συνολικός αριθμός συμμετεχόντων, τόσο επισκεπτών όσο και επαγγελματιών του χώρου, αναμένεται να φτάσει τους 90.000.

 
 
 
 
 

διαβάστε ακόμα

«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο
Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο
Προβολή του Δήμου Αριστοτέλη και της Χαλκιδικής στη Γαλλία
Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη
ΠΟΞ προς Booking: Παραβιάζεται το νόμιμο δικαίωμα των Ελληνικών ξενοδοχείων στις προκαταβολές
Με πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air θα ταξιδέψει το Άγιο Φως σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας
ΔΥΠΑ | Ενεργοποιήθηκαν 8.575 επιταγές κοινωνικού τουρισμού τον Απρίλιο
Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την ΣΕΤΚΕ