Γαλλία: Απαγόρευση ταξιδιών μεταξύ Γαλλίας και Βρετανίας

17-12-21 | ΚΟΣΜΟΣ

Η Γαλλία θα απαγορεύσει τα μη απαραίτητα ταξίδια από και προς τη Βρετανία, αρχής γενομένης τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, ώστε να επιβραδύνει την εξάπλωση της παραλλαγής Omicron που προκαλεί αριθμούς ρεκόρ κρουσμάτων στην άλλη πλευρά της Μάγχης, σύμφωνα με ανακοίνωση της Γαλλικής κυβέρνησης.

Συνεπώς, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, θα πρέπει να υπάρχει ουσιαστικός λόγος για να ταξιδέψει κανείς από τη Γαλλία προς το Ηνωμένο Βασίλειο και αντιστρόφως, τόσο για τους μη εμβολιασμένους, όσο και για τους εμβολιασμένους ταξιδιώτες, αποκλείοντας ταξίδια για τουριστικούς ή επαγγελματικούς λόγους, επισημαίνεται στην ανακοίνωση της κυβέρνησης.

Σημειώνεται ότι οι Γάλλοι πολίτες και οι υπήκοοι της ΕΕ θα μπορούν να επιστρέψουν από το Ηνωμένο Βασίλειο στη Γαλλία, εφόσον όπως τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γκάμπριελ Ατάλ στο κανάλι BFMTV, θα εφαρμοστεί ένα σύστημα ελέγχου ακόμη πιο αυστηρό και δραστικό από το ήδη υπάρχον.  Στόχος του εν λόγω σχεδίου, σύμφωνα με τον κ. Ατάλ, είναι να δοθεί χρόνος στη γαλλική εκστρατεία ενίσχυσης εμβολιασμού, με την παράλληλη επιβράδυνση της εξάπλωσης της νέας παραλλαγής Omicron.

Καραντίνα για τους ταξιδιώτες που επιστρέφουν

Οι  ταξιδιώτες που επιστρέφουν στη Γαλλία, θα πρέπει να επιδεικνύουν αρνητικό μοριακό τεστ 24 ωρών και στη συνέχεια θα τίθενται σε καραντίνα 7 ημερών, σε χώρο της επιλογής τους. Παράλληλα, θα πρέπει να εγγραφούν σε μια εφαρμογή ώστε να ελέγχεται η κατάσταση της υγείας τους. Σύμφωνα με τον κ. Ατάλ, σε περίπτωση και δεύτερου αρνητικού μοριακού τεστ που θα διενεργηθεί στη Γαλλία, η καραντίνα ενδέχεται να μειωθεί σε 48 ώρες.

Σημειώνεται ότι την Τετάρτη, η Βρετανία κατέγραψε ρεκόρ 78.610 εργαστηριακά επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορωνοϊού, με τους επιστήμονες να προβλέπουν ακόμη υψηλότερα ποσοστά καθώς η Omicron θεωρείται ότι εξαπλώνεται πολύ πιο γρήγορα από την κυρίαρχη παραλλαγή Delta.

διαβάστε ακόμα

Η Χαβάη ψήφισε νόμο για τον περιορισμό των βραχυπρόθεσμων μισθώσεων
Ο τουρισμός εισέφερε 215 δισ. ευρώ στην οικονομία της Ιταλίας το 2023
Τουρκικός τουρισμός | Ρεκόρ αφίξεων το α' 4μηνο στην Αττάλεια
Πεζοπορικές ξεναγήσεις στο Βόλο από το Μάιο έως το Σεπτέμβριο
Προβολή της Αθήνας και της Σκύρου σε γερμανόφωνο περιοδικό
Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων