Τι σημαίνει για τα ευρωπαϊκά ταξίδια η ένταξη της Κροατίας στη ζώνη Σένγκεν

15-12-21 | ΚΟΣΜΟΣ

Η διευκόλυνση των μετακινήσεων, είναι ένα από τα βασικά ζητούμενα στα ταξίδια. Ωστόσο, η όμορφη εμπειρία μπορεί να «τραυματιστεί» από τεράστιες ουρές, αναμονές, επιπλέον διατυπώσεις και μεταβαλλόμενους ταξιδιωτικούς κανόνες.  Όμως η Ευρώπη ήταν πάντα ένα βήμα μπροστά στην εξάλειψη αυτού του άγχους, και, καθώς ο κόσμος προσπαθεί να ανακτήσει την ταξιδιωτική του βάση, η Ευρώπη εξελίσσεται και γίνεται πιο φιλόξενη από ποτέ.

Εντός της Ευρώπης, υπάρχουν αρκετές έννοιες εταιρικής σχέσης μεταξύ των χωρών, αλλά αναμφισβήτητα καμία μεγαλύτερη από την ίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση. Εντός των χωρών που είναι μέλη της ΕΕ, ορισμένες χώρες είναι επίσης μέρος της Ζώνης Σένγκεν, συνηγορώντας ουσιαστικά  σε έναν τρόπο ζωής χωρίς ενδιάμεσα σύνορα.

Μόλις ο ταξιδιώτης βρεθεί σε μια χώρα της ζώνης Σένγκεν, μπορεί να μετακινηθεί άνετα σε μία άλλη χώρα, χωρίς ελέγχους διαβατηρίων ή άλλη ταλαιπωρία.

Η Κροατία, όντας σχεδόν μια δεκαετία μέλος της ΕΕ, αλλά όχι και μέλος της Ζώνης Σένγκεν, πρόκειται πλέον να ενταχθεί σε αυτά τα  «ταξίδια χωρίς σύνορα». Τουλάχιστον σε κανονικές συνθήκες, ένα ταξίδι με τρένο που ξεκινά από τη Βιέννη και τερματίζει στη Βουδαπέστη, χωρίς να χρειάζονται επιπλέον διατυπώσεις όπως έλεγχοι διαβατηρίων, είναι κάτι απόλυτα εφικτό και θετικό για τον ταξιδιώτη.

Αν και δεν έχει οριστεί επίσημη ημερομηνία ένταξης, η συνεχώς εξελισσόμενη τουριστικά Κροατία προσκλήθηκε από την ΕΕ να ενταχθεί στη Σένγκεν, πράγμα που σημαίνει ότι οι ταξιδιώτες κατά μήκος της Αδριατικής θα επωφελούνται από την απρόσκοπτη είσοδο από άλλες χώρες της ζώνης Σένγκεν και αντίστροφα.

Τέλος, για έναν ταξιδιώτη, το να κάνει ένα ταξίδι στην Ευρώπη, το οποίο θα περιλαμβάνει πολλές χώρες, είναι όνειρο ζωής. Πλέον, θα μπορεί από την Κροατία να κατέβει για λίγες ημέρες στην Ιταλία για παράδειγμα ή σε οποιαδήποτε άλλη από τις 26 ήδη υπάρχουσες χώρες μέλη.

διαβάστε ακόμα

Σαντορίνη: Οι τρεις αιτίες για την κατολίσθηση στη Θηρασιά – Τι εκτίμησε ο Λέκκας
Αεροδρόμιο Σητείας | Ο καλύτερος Μάρτιος & το καλύτερο α' τρίμηνο των τελευταίων 9 ετών
Ξενοδοχείο μετατρέπεται σε επιπλωμένα διαμερίσματα στο Πευκί - Αποκατάσταση διατηρητέων με τουριστική χρήση στην Αίγινα
Δήμος Βιάννου | Μέτρα για τη λειψυδρία - Stop στις νέες πισίνες
Προορισμοί: ‘Εκθεση Φωτογραφίας στον Βόλο
Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος στον Κόζιακα
Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή
Η Ολυμπιακή Φλόγα από την Ελλάδα στη Γαλλία
«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες
Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»