Ο τουρκικός όμιλος Dogus αποχώρησε από την αγορά της Κροατίας

11-12-21 | ΚΟΣΜΟΣ

Ο τουρκικός όμιλος Dogus πούλησε και το τελευταίο περιουσιακό στοιχείο που είχε στην Κροατία, το 5άστερο ξενοδοχείο Villa  Dubrovnik, στην αυστριακή χρηματοπιστωτική  Erste. Ο τουρκικός όμιλος, ο οποίος το 2019 είχε προχωρήσει σε αναδιάρθρωση των  τραπεζικών του υποχρεώσεων, συνολικού ύψους 2,3 δισ. ευρώ, έχει επίσης πουλήσει τις μαρίνε που είχε στην Ελλάδα, τα ΗΑΕ και την Κροατία.

Άλλες επιχειρηματικές εξελίξεις

Στο μεταξύ, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε η Τουρκική Ένωση Πλοιοκτητών, για πρώτη φορά από το 2013, ο τουρκικός εμπορικός στόλος αύξησε τη δυναμικότητά του κατά 8,6% τους πρώτους 9 μήνες του 2021. Στον τουρκικό εμπορικό στόλο προστέθηκαν 110 νέα πλοία, ενώ εκτιμάται ότι είναι υπό κατασκευή, για λογαριασμό Τούρκων πλοιοκτητών, περίπου 100 πλοία. Η συνολική χωρητικότητα των πλοίων τουρκικής ιδιοκτησίας (άνω των 1.000 GT) ανήλθε τον Σεπτέμβριο σε 31,5 εκατ. DWT,  από 28,9 εκατ. DWT τον Ιανουάριο. Η Τουρκία, βρίσκεται στη 15η θέση διεθνώς όσον αφορά το μέγεθος του εμπορικού της στόλου, αλλά αναμένεται να ανέβει μία θέση υψηλότερα.

Εξάλλου, η  τουρκική κατασκευαστική εταιρεία Onur,  κέρδισε το διαγωνισμό κατασκευής του αεροδιάδρομου του διεθνούς αερολιμένα Dnipro, στην 3η μεγαλύτερη πόλη της Ουκρανίας. Το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή αεροδιαδρόμου 3,2 χλμ. καθώς και μέρος των νέων εγκαταστάσεων του αεροδρομίου. Η τουρκική εταιρεία, βρίσκεται στην ουκρανική αγορά από το 2004. Είχε αναλάβει την κατασκευή μέρους του οδικού δικτύου που συνδέει το Κίεβο με την Οδησσό, ενώ έχει προχωρήσει και σε επενδύσεις στον αγροτικό τομέα της Ουκρανίας (αγορά μεγάλων αγροτικών εκτάσεων).

Τέλος, ο τουρκικός αερομεταφορέας Turkish Airlines υπέγραψε Πρωτόκολλο Συνεργασίας με το τουρκικό Συμβούλιο Εξαγωγέων (ΤΙΜ) για την  προσφορά μειωμένου κόστους σε Τούρκους εξαγωγείς, για τη μεταφορά των εμπορευμάτων τους. Η εν λόγω συμφωνία επεκτείνει παλαιότερη αντίστοιχη συμφωνία σε επιπλέον κατηγορίες προϊόντων, συμπεριλαμβανομένων τροφίμων όπως ιχθυηρά, φρέσκα φρούτα/λαχανικά, προσφέροντας εκπτώσεις έως και 35% για 46 προορισμούς σε 35 χώρες.

διαβάστε ακόμα

Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων
Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά
Έκθεση φωτογραφιών για τη δράση του John D.S. Pendlebury στη Μάχη της Κρήτης
Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Η Περίπτωση των Μάηδων της Μακρινίτσας
«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο